Bivši igrač Real Madrida: "Barcelona nas ne može pobijediti ni sa 12 igrača"

Real Madrid je sinoć pobijedio Barcelonu sa rezultatom 3-1 u prvoj utakmici španskog Superkupa, tako da su se vjerovatno približili trofeju.

Real Madrid je sinoć savladao Barcelonu, a treći gol su postigli sa igračem manje

Los Blancosi su sinoć bili bolji na Nou Campu od Blaugrane sa pobjedom od 3-1, tako su se približili drugom rofeju ove sezone, prvi su osvojili neki dan u UEFA Superkupu.

Ali, ne govorio se uopšte toliko o igri već o suđenju Ricarda de Burgosa Bengoetxea, koji je donio nekoliko kontraveznih odluka, a u Madridu smatraju da su oštećeni zbog isključenja Cristiana Ronalda i dosuđenim penalom nad Suarezom koji nije postojao.

O lošem suđenju govorili su trener Zinedine Zidane i kapiten Sergio Ramos, mada u Realu strahuju da bi Ronaldo mogao dobiti ozbiljnu suspenziju jer je, nakon što je isključen, gurnuo sudiju s leđa.

Alvaro Arbeloa je imao šta da kaže na loše suđenje

Bivši igrač Real Madrida, Alvaro Arbeloa na Twitteru je ostavio nekoliko poruka, a frustriran suđenjem napisao je: "Barelona nas ne može pobijediti ni sa 12 igrača."

Drugi meč finala igra se u srijedu na Santiago Bernabeu, nakon čega ćemo saznati koji španski gigant u novu sezonu ulazi s većim samopouzdanjem i još jednim trofejom.

Jedno je sigurno, u novoj sezoni nas čeka zaista puno uzbuđenja u Španiji i ko zna šta će se sve još dešavati kada su u pitanju Real Madrid i Barcelona.

Za sada je Real Madrid u jako lijepoj prednosti, ali Barcelona neće tako lako odustati.