Zinedine Zidane na slatkim mukama: Mateo Kovačić je legitimna kraljevska desetka

Izuzev toga što je zabio i asistirao, Kovačić je bio na cijelom terenu. Bio je prava desetka, sjajno je koristio prostor, a stigao je pomoći i obrani.

Mateo Kovačić je dominirao sinoć na utakmici protiv Barcelone

Nije bez vraga Zinedine Zidane ovog ljeta nagovorao Matea Kovačića da ostane u Realu. Iako je konkurencija u veznom redu kraljeva žestoka, a Mateova situacija još se dodatno zakomplicirala dolaskom Danija Ceballosa, hrvatski veznjak još jednom dokazao da mu je mjesto u kraljevskom klubu.

Kovačić možda nije igrao prošle sezone koliko je očekivao, no i ta mala minutaža bila mu je dovoljna da pokaže da je jedan od najboljih driblera Primere.

Koliko vrijedi Mateo pokazuje na pripremnim utakmicama za novu sezonu, a u porazu protiv Barcelone 3:2 bio je najbolji igrač kraljeva.

Izuzev toga što je zabio i asistirao, 23-godišnjak je bio na cijelom terenu. Bio je prava 'desetka', sjajno je koristio prostor između veznog reda i obrane Barcelone, a stigao se vraćati i pomoći svojoj obrani.

Zasjenio je i Luku Modrića, čiji se legitimni nasljednik u Realu može smatrati.

Zidane je po dolasku na klupu Reala bio itekako skeptičan prema Kovačićevim mogućnostima, no on ga je iz utakmice u utakmicu uvjerio da ima mjesta u momčadi.

Pred francuskim trenerom slatke su brige, no sigurno je da je Kovačić pokazao da može biti kraljevska desetka...