Veliki preokret: Šokirani Real Madrid gubi utrku

Čini se da će mladi Kylian Mbappe iz Monaca završiti u Paris Saint-Germainu.

Kylian Mbappe bi mogao sljedeće sezone igrati za PSG

Novi preokret u transfernoj sapunici zvanoj Kylian Mbappe. Francuski mediji javljaju da je Mbappe na korak od PSG-a. Parižani su navodno bacili na stol Monacu 150 miliona eura i na taj način iz posla izgurali Real Madrid.

Štoviše, procurilo je da je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi ovih dana ugostio u svojoj vili u Parizu Mbappea i njegova oca Wilfrieda. Na tom sastanku navodno je pao konačan dogovor.

Al-Khelaifi je ponudio Mbappeu 12 miliona eura godišnje, što je dvostruko više nego što mu nudi Real.

Čini se da se ponavlja slučaj Neymara, kada se mislilo da je samo pitanje formalnosti Brazilčeva prelaska u Real, a onda se u posljednji trenutak umiješala Barcelona i „nemoralnom ponudom“ privukla ga na Camp Nou.

Neki od medija prenose da se Real Madrid povlači iz utrke za Mbappea

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Španjolske i Francuske, šokirani Real ne namjerava licitirati s PSG-om i povlači se iz utrke za mladim i perspektivnim francuskim napadačem.

Florentino Perez ponudio je Monacu tek nešto više od stotinu milijuna eura odštete.

Spekuliralo se da će Perez ići maksimalno do 120 miliona i da taj plafon ni pod razno ne namjerava probijati, a Parižani su podigli letvicu na čak 150 miliona.

Jasno je da je novac odigrao bitnu ulogu, ali navodno je presudnu riječ imao Mbappeov otac Wilfried. Spekulira se da otpočetka transferne sage nije bio za to da Kylian u ovim godinama prijeđe u Real.

Njegova je ideja da mu sin ide stepenicu po stepenicu i da pričeka s prelaskom u klub za koji ne krije da mu je san snova. Čini se da će PSG biti prijelazna stanica između Monaca i Reala.