Real Madrid želi završiti transfer Dani Ceballosa

Dani Ceballos želi igrati za Real Madrid. Bijeli žele ubrzati transfer mladog Španca i u ponedjeljak će se sastati sa upravom Betisa.

Real Madrid je blizu dovođenja Dani Ceballosa

Naredna sedmica će biti ključna za moguće potpisivanje Dani Ceballosa u Real Madrid.

Real Madrid je planirao da se sastane sa čelnicima Betisa u ponedjeljak ili utorak i time ubrzaju pregovore i sklobe ugovor nakon što su se pojavila interesovanja Barcelone i Atletico Madrida.

Mladi 20-godišnjak ima klauzulu od 15 miliona eura, a Los Blancosi su spremni da ponude 20 miliona eura, jer žele osigurati njegov transfer.

Iako je njegova reprezentacija Španije izgubila u finalu Evropskog prvenstva U-21 protiv Njemačke, Dani Ceballos je bio najbolji igrač turnira.

Mladi Španac želi igrati na Santiago Bernabeu

Real Madrid ima u korist ovog igrača, jer želi da igra na Santiago Bernabeu, a danas je se razmatrala mogućnost da bi mogao otići u neki drugi klub.

Namjera kraljevskog kluba je da potpiše za njih ovog ljeta i da naredne sezone igra na posudbi u Betisu.

Ceballos bi volio da sazna svoju budućnost u narednoj sedmici. Ne želi da se saga oko transfera produži tokom ljeta kao što je se dogodilo 2015. godine.

Osim toga, Betisov igrač je također imao ponude na stolu iz Engleske i Italije, ali je njegov prioritet još uvijek da ostane u Španiji i ne želi se odvojiti od svoje porodice.