Raspored, sudionici, TV prijenos i vodič kroz International Champions Cup

Real Madrid, Barcelona i Manchester United ovoga ljeta igraju International Champions Cup koji će se održati u SAD-u, Kini i Singapuru

Da vas upoznamo šta je International Champions Cup

Internationial Champions Cup po peti puta kreće u novu sezonu ovoga ljeta, a ponovno će u njemu sudjelovati najveće europske momčadi.

Navijači u Aziji i SAD-u konačno mogu vidjeti najbolje zvijezde europskog nogometa, a nogometni klubovi svojim dolaskom imaju priliku privući još veći broj navijača.

Mnoštvo prisustvuje ovim utakmicama, a rekordi se ruše kao što je to bio slučaj prije tri godine kada su Manchester United i Real Madrid igrali utakmicu pred 109.000 navijača što je rekordna posjeta na nekoj nogometnoj utakmici u SAD-u.

Osim toga, nogometni klubovi zarade do čak 20 milijuna dolara samim time što igraju ICC.

Nedostatak je to što klubovi moraju preći velike udaljenosti kako bi odigrali sve utakmice, a mnogi treneri time nisu zadovoljni jer se ne mogu fokusirati na jedan jedinstveni trening kamp nego se moraju preseljavati s jedne lokacije na drugu.

Primjer radi toga, Arsenal će ukupno preći oko 34.000 kilometara, a pripremne utakmice igrat će u Londonu, Australiji i Kini.

Ove sedmice kreće novo izdanje ICC-a, a u nastavku pročitajte sve što trebate znati o njemu.

Šta je International Champions Cup?

International Champions Cup je turnir koji se igra svakog ljeta od 2013. godine. Zadnje dvije godine, ICC se igra u tri različite regije svijeta: SAD, Kina i Australija. U prve dvije godine natjecanja, ICC se održavao samo u SAD-u.

Ove godine, Singapur je zamijenio Australiju, koji će s Kinom biti domaćin sedam utakmica dok će SAD ugostiti njih 12.

Bayern i Inter će igrati i u Kini u Singapuru, ali svaka regija će imati svojeg prvaka. Zapravo, konačne ljestvice praktički ništa ne znače jer neće sve momčadi igrati međusobno, a neki klubovi će igrati više utakmica od svojih suparnika.

Ukratko, ICC predstavlja niz prijateljskih utakmica koje se igraju u tri različite države pred velikim auditorijem. Započinje 18. i završava 30. srpnja kada se sve momčadi vraćaju u Europu prije početka nove klupske sezone.

Koji klubovi učestvuju?

Roma, Lyon i Arsenal su jedine momčad koje sudjeluju ove godine, a da nisu 2016. Atletico Madrid, Celtic, Liverpool, Leicester City i Melbourne Victory ovoga ljeta neće igrati utakmice u ICC-u, a jesu prošloga.

Prošle godine su Tottenham, Juventus i oba kluba iz Manchestera igrali svoje utakmice u Aziji i Australiji, ali će nju sada zamijeniti SAD-om. Chelsea, Bayern i oba milanska kluba igraju svoje utakmice u Aziji.

Koji će igrači prisustvovati?


Cristiano Ronaldo neće prisustvovati na turniru

S obzirom na to da na ovom turniru sudjeluju najbolji klubovi europskog nogometa, može se očekivati da će i najveći igrači današnjice također odigrati par minuta.

Obožavatelji Cristiana Ronalda će nažalost ostati razočarani jer on ne sudjeluje. Portugalac nije otputovao s Realom u SAD jer je igrao Kup konfederacija u Rusiji, a i dobio je blizance.

Neymar, Luis Suarez i Messi će igrati za Barcelonu, a unatoč tome što ga se povezuje s mnogim klubovima ovog prelaznog roka, Alvaro Morata će predstavljati kraljevski klub.

Njemački golman Marc-Andre ter Stegen je kao i Ronaldo igrao Kup konfederacija i uživa u dodatnom odmoru koji mu je omogućila Barcelona. Još nije potvrđeno vrijedi li isto i za novo pojačanje Blaugrane, Nelsona Semeda, koji je nastupao za Portugal.

Manchester United je na put poveo nova pojačanja Romelua Lukakua i Victora Lindelofa, dok će Dani Alves u dresu PSG-a imati priliku igrati protiv bivšeg kluba Juventusa 26. jula/srpnja u Miamiju.

Raspored utakmica

S obzirom na veliku vremensku razliku između SAD-a i Hrvatske, mnoge utakmice koje se igraju tamo započet će veoma kasno prema hrvatskom vremenu, a neke čak i u ranim jutarnjim satima.

U nastavku možete vidjeti kada se utakmice igraju prema našem lokalnom vremenu. Manchester United i Manchester City će, recimo, svoju susret započeti u 20:30 prema vremenu u Houstonu 20. jula/srpnja, što znači da će susret prema našem vremenu započeti 21. jula/srpnja u 3:30.

Sve utakmice će prenositi Arenasport.

SAD

Kina


Singapur