Cristiano Ronaldo pobjegao od novinara, izjasnio se i protiv Kyliana Mbappea

Negodovanje ispred suda, čekali su satima, a onda je uslijedilo razočaranje. Jedna druga vijest sada zaokuplja španske medije...

Cristiano Ronaldo ne želi razgovarati sa novinarima

Veliki broj medija je dočekao danas Cristiana Ronalda u sudu na prvom izjašnjavanju o optužbi o utaji poreza od 14.7 miliona eura.

Sinoć su stigle vijesti da će Portugalac odbiti optužbe i da se nagodi sa tužilaštvom kako bi izbjegao mogućnost da ode u zatvor ukoliko bude proglašen krivim.

On je danas u 11.30 sati, kako je bilo predviđeno, stigao u sudnicu u pratnji ljudi iz Real Madrida zaduženih za bezbjednost, ali i svojih advokata iz britanske kancelarije Baker McKenzie.

Cristiano Ronaldo je autom ušao direktno u garažu suda, jasno izbjegavši novinare.

Oko 11.50 sati je počelo izjašnjavanje za krivicu, trajalo je oko sat vremena, Marca piše da je Cristiano Ronaldo bio veoma miran i jasan.

Ali, onda je uslijedila eksplozija nezadovoljstva među novinarima kada je objavljeno da se neće obratiti medijima. On je napustio sud, a jednostavno će izdati saopštenje za štampu. 

Sada se spekuliše da je saslušanje ipak prošlo loše, jer je odbio, iako je tako bilo dogovoreno da se pojavi pred novinarima.

Mediji pišu kako Cristiano Ronaldo ne želi imati Mbappea za saigrača

Inače mediji su se danas u Španiji bavili tvrdnjama da Ronaldo ne želi Mbappea u ekipi jer bi to značilo manju minutažu za njega, odnosno dalo povod Zidaneu da ga odmara što Cristiano ne voli.

Čak se ide toliko daleko da mediji tvrde da se Mbappe zamjerio Ronaldu kada je javno rekao da bi bez obzira na ishod finala u Cardiffu, Buffon morao da dobije Zlatnu loptu.

Ali, to su spekulacije, Kylian Mbappe je kao klinac bio u Real Madridu, upoznao se sa Cristianom Ronaldom i nije krio da mu je idol.

Nakon Superkupa u Skoplju, a pred Superkup Španije sa Barcelonom, Florentino Perez ima namjeru da predstavi Mbappea kao najskupljeg igrača u Realovoj historiji.