Bayern Munchen šalje ogromnu ponudu za igrača Real Madrida, Barcelona se umiješala

Bayern sprema ponudu za Jamesa Rodrigueza, a Barcelona prati situaciju u Realu.

Bayern Munchen daje ogroman novac za zvijezdu Real Madrida


Bayern Munchen priprema ozbiljnu ponudu za Jamesa Rodrigueza, prenosi španjolski AS.

Nakon vijesti da Chelsea želi Alvara Moratu i nudi za njega Real Madridu 80 miliona eura, mediji su počeli sa informacijom da je njemački prvak najozbiljniji kandidat za kupovinu Jamesa Rodrigueza.

Već sedmicama se priča da je James Rodriguez najbliži Manchester Unitedu i PSG-u, no kolumbijski mediji saznaju kako je zapravo najozbiljniji kupac Bayern, koji će navodno prvi poslati ponudu Realu i nadaju se da ga mogu dovesti. Bio bi to daleko najveći transfer dovođenja igrača Bavarca.

Carlo Ancelotti vodi najveći rokeč kada je u pitanju transfer Jamesa u Bayernu. Talijanski stručnjak trenirao je Kolumbijca dok je vodio Real Madrid i dobro ga poznaje.

James je pod vodstvom Carla Ancelottija imao vrlo dobru minutažu, nastupio je u 46 utakmica i postigao 17 golova i uz je upisao 18 asistencija.

Nakon što je Carlo Ancelotti morao otići iz Real Madrida, Jamesova se pozicija zadrmala, njegov učinak je drastično pao i ispao je iz prve momčadi kod sadašnjeg trenera Zinedinea Zidanea.

James Rodriguez je stigao u Real Madrid iz francuskog Monaca nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, uz odštetu od oko 80 miliona eura.

I Barcelona se umiješala u transfer Jamesa Rodrigueza

Jamesova cijena možda će dodatno porasti jer se navodno u cijelu priču umiješala i Barcelona.

Katalonci prate rasplet situacije i spremni su uskočiti u njegov transfer. Problem predstavlja navodna klauzula u Jamesovu ugovoru po kojoj odšteta raste za dodatnih 50 miliona eura ako bi prešao u Barcelonu iz Real Madridaa ili preko drugih klubova.

Iako se za Jamesa traži 70 miliona eura, njih bi ovaj transfer mogao izaći čak 120 miliona eura.

Katalonci to ne žele platiti, ali se nadaju da bi mogli ga dovesti na zimskom prelaznom roku.

Ova situacija mogla bi da se ispita jer je moguće da Barcelona dovede Jamesa Rodrigueza, ali kako god se pisalo o ovom transferu, teško da će Kolumbijac igrati za Barcelonu.