Arsenal sa nevjerovatnom ponudom želi da preotme Real Madridu mladog Mbappea

Arsenal sa rekordnom ponudom se uključio u utrku za Kyliana Mbappea.

Arsenal želi da otme mladog Mbappea od Real Madrida

Prema pisanju engleskih medija, Arsenal je ponudio Monacu rekordnih 142 miliona eura za Kyliana Mbappea.

Kako Arsenal nije osvojio Premier ligu od 2004. godine, a u Ligi prvaka već dugo ne može dalje od osmine finala, Arsene Wenger se nalazi pod velikim pritiskom.

Većini navijača Arsenala puna je kapa njegovih izgovora, oni žele da njihov klub konačno napravi nešto veliko, a za to su potrebni kvalitetni igrači koji imaju puno toga za ponuditi.

Do sada najveći transfera Arsenala bio je dolazak Mesuta Ozila iz Reala, kojem su isplatili tačno 50 miliona eura odštete, dakle skoro tri put manje nego što navodno nude za Kyliana Mbappea.

Arsenal je se tako uključio u utrku za talentiranog francuskog reprezentativca kojeg traži cijela Europa, a među njima i najveći od najvećih klubova, Real Madrid.

Arsenal mu je ponudio ogroman novac

Menadžer Topnika, Arsene Wenger želi pomrsiti račune Madriđanima tako što nagovara Mbappeova oca Wilfrieda da njegov sin radije izabere Arsenal nego Real, jer će u Arsenalu biti glavna zvijezda, dok će u Realu vjerojatno grijati klupu.

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez također je u kontaktu s Kylian Mbappeovim ocem koji vodi brigu o karijeri svojeg sina.

Prije nekoliko dana španjolski mediji objavili su da su se telefonski čuli i da mu je Florentino Perez tom prilikom poručio kako je za Kylianovu karijeru najbolje da izabere Real Madrid.

Florentino Perez mu je rekao da će u  Real Madridu najbolje razviti sve svoje potencijale.

Jasno je da će visina plate i odštete igrati važnu ulogu u cijeloj priči, ali Mbappea najviše zanima hoće li imati sigurno mjesto u početnoj postavi budućeg kluba.

Ako je tačno da Arsenal nudi 142 miliona eura, time su nadmašili ponudu Real Madrida, koji je u pregovorima navodno ponudio oko 100 miliona Monacu.

Topnici su podigli ponudili dosta više novca od Los Blancosa i sada se čeka odgovor Reala.