Alvaro Morata od četvrtka igrač Manchester Uniteda?

Prema pisanju The Suna, napadač Real Madrida, Alvaro Morata u četvrtak će biti predstavljen kao veliko pojačanje Manchester Uniteda. 

Nastavlja se priča oko odlaska Alvara Morate iz Real Madrida

Alvaro Morata trenutno uživa na odmoru sa suprugom Alice Campello, a kada se vrati sa odmora, što će se desiti vrlo brzo, postat će igrač Manchester Uniteda, pišu mediji u Engleskoj.

Jučer je navodno njegov otac i agent upoznao predstavnike Manchestera i zavrišili su se detalji ugovora, a Manchester United će ovaj transfer koštati čak 60 miliona funti.

Na Santiago Bernabeu su također otac Alfonso i agent Juanma Lopez sat vremena razgovarali s Realom, koji je prvobitno tražio 80 miliona za španskog napadača, ali je ubrzo postignut dogovor.

Alvaro Morata je spreman da se pridruži Manchester Unitedu

Alvaro Morata je sa suprugom  na Sardiniji, ali spreman je da se ukrca u avion za Manchester kako bi obavio liječničke preglede i ubrzo se pridružio pripremama Manchester Uniteda koji će u nedjelju krenuti na put Los Angelesa.

Jose Mourinho je od uprave Uniteda zatražio da hitno dovede određene igrače, a napadač mu je bio prvi pik. Navodno je Mou potpredsjedniku Edu Woodwardu dao spisak igrača krajem prošle sezone, no za sada se pojačanja nisu dovela, pa je Portugalac bio ljut.

Stigao je jedino Victor Lindelof iz Benfice, Morata bi trebao da bude drugo pojačanje.