Ukoliko dođe Kylian Mbappe, velika zvijezda mogla bi da napusti Real Madrid

Prema pisanjima španskih medija čelnici Real Madrida su odlučili riješiti se jedne zvijezde ekipe ukoliko uspiju dovesti Kyliana Mbappea.

Ukoliko dođe Mbappe, velika zvijezda napušta Real Madrid

Naime, Zidane je svjestan koliko je problematično uklopiti veliki broj zvijezda u istoj ekipu, pa su se pojavile špekulacije da će se francuski stručnjak najvjerovatnije se odreći usluga Garetha Balea, ukoliko Real uspije dovesti mladog napadača Monaca Kyliana Mbappea.

Prema španskim medijima, trener Real Madrida Zinedine Zidane smatra da bi upravo Bale najviše osjetio, kada je u pitanju minutaža, dolazak mladog Francuza, dok bi negativna stvar bila i moguće usporavanje razovoja velikog Realovog talenta Marca Asensija, čija bi minutaža također ispaštala.

Ipak, čini se da u Madridu ne misle odustati od dovođenja Mbappea, a špekulacije govore da se Zidane sastao sa predsjednikom kluba Florentinom Perezom upravo kako bi razgovarali o Mbappeu i igračima koji bi morali napustiti klub ukoliko Real uspije realizovati transfer ovog mladog napadača.

Kylian Mbappe na okupljanju reprezentacije Francuske

Kylian Mbappe ima 18 godina, rođen je u Bondy (Francuska), svoju karijeru je počeo za AS Bondy, a 2013. godine prelazi u mladi tim Monaca. Da bi od 2015 godine zaigrao i za prvi tim Monaca.

Kylian Mbappe je ove sezone odigrao 44 utakmice, postigao je 26 golova i upisao 14 asistencija. Zaista sjajna sezonda za mladog talentovanog igrača Monaca.

Mbappe je svoju prvu debitansku utakmicu za prvi tim Monaca odigrao u decembru 2015. protiv Ceana. Zamjenivši Fabija Coentraoa, postao je Monacov najmlađi prvoplasirani igrač u dobi od 16 godina i 347 dana i skinuo rekord Thierry Henryja sa 21 godinom.