Sergio Ramos daje zasluge Joseu Mourinhu za nedavne uspjehe Real Madrida u Ligi prvaka

Sergio Ramos je odgovorio na komentare Josea Mourinha u kojem je rekao da je Real Madrid bio u nevolji  prije nego što je postao trener.

Kada je Jose Mourinho bio trener Real Madrida, tad smo počeli da prolazimo u četvrfinale Lige prvaka

Sergio Ramos odgovorio je na nedavne komentare Josea Mourinha koji sugeriraju kako je pomogao Real Madridu u Ligi prvaka u vrijeme kada su bili u velikoj nevolji.

Trener Manchester Uniteda uputio je svoje komentare portugalskim novinama Expresso, gdje je dodao da je "strašan u skupinama".

Njegove su riječi prikupile dosta ljutnje kod navijača kraljevskog kluba, ali Sergio Ramos je skočio u obranu svog bivšeg šefa.

Legendarni defanzivac je tvrdio da je ono što je Mourinho rekao istina, dodajući da on sada ima tri titule Lige prvaka otkad je otišao portugalski stručnjak.

Jose Mourinho dok je vodio Real Madrid

Mourinho je rekao za Expresso: "Ja sam jako loš u biranju ekipe, Inter je bio u velikoj nevolji, Real Madrid je bio u velikoj nevolji, Manchester United u velikoj nevolji..."

"Što znači velika nevolja znači? To znači da su timovi koji žele pobijediti, ali su daleko od pobjede."

"Kapiten Real Madrida Sergio Ramos, koji je podigao trofej baš neki dan i koji je sada tri puta europski prvak, nikada nije igrao u četvrtfinalu Lige prvaka, prije nego sam stigao u Real Madrid."

Sergio Ramos kaže da je istina što kaže Mourinho

Kao što je izvijestila Marca, Ramos, koji neki možda očekuje da proturječi komentare, on je imao gomile pohvale samo na trenutnog trenera Zinedinea Zidanea, a Joseu Mournihu odgovorio je: 

"Istina je ono što Jose Mourinho kaže."

"Kada je on stigao počeli smo prolaziti u četvrtfinale, a sada imamo tri titule Lige prvaka."

"U mojoj karijeri sam naučio od svakog trenera, a od nekih sam više učio."

Mourinho nije uspio osvojiti Ligu prvaka za njegovo vrijeme u Real Madridu, ali  je osvojio dva puta u karijeri. Prvi put je osvojio sa Portom 2004. godine, a drugi put sa Interom 2010. godine.