Navijači Real Madrida bit će oduševljeni: Evo šta misli Argentinac o Portugalcu

Lionel Messi izjavio je da mu je najveći cilj da karijeru završi u Barceloni u kojoj je i stekao svjetsku slavu, a o najvećeg rivala je hvalio.

Leo Messi hvalio Cristiana Ronalda

"Rivalstvo koje Cristiano Ronaldo i ja gajimo je nešto na što smo nas dvojica spremni do kraja karijere i nikada niti jedan treći igrač neće ući u tu borbu", kazao je Messi u intervjuu za kineske medije.

Govorio je kako je zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije dokazao da je veliki fudbaler, Messi je kazao kako obojica pokušavaju dati maksimum za svoj tim, a da im nije toliko bitno to što svi okolo komentiraju i stalno ih upoređuju.

"Cristiano Ronaldo je veoma kvalitetan igrač i postao je svojevrsni fenomen u fudbalu. Svi to znaju i zato je jedan od najboljih na svijetu", kazao je Messi.

Messi je ove godine imao lošu sezonu sa Barcelonom

Messi je također rekao kako je sa Barcelonom imao neuspješnu sezonu u kojoj su osvojili samo Kup kralja u Španiji.

"Nadam se da će naredna sezona biti bolja za nas. Cilj nam je da osvojimo i špansku ligu i Ligu prvaka", kazao je Messi.

Upravo Messi i Ronaldo su osvajali FIFA-inu nagradu za najboljeg fudbalera u proteklih devet godina. Argentinac ima pet priznanja, a Portugalac jedno manje.

Ali Cristiano Ronaldo ima velike izglede da dobije i ovogodišnje przinanje FIFA-e za najboljeg igrača svijeta, jer je predvodio Real Madrid do titula prvaka Španije i naslova Lige prvaka.