Naslovnica nogometne igrice FIFA 18 će izgledati sa izdanjem Cristiana Ronalda

Portugalac Cristiano Ronaldo je rekao da je "pravi užitak" biti na naslovnoj strani popularne nogometne igrice FIFA 2018.

Cristiano Ronaldo će biti na naslovnoj stranici igrice FIFA 18

Cristiano Ronaldo će nastupiti na naslovnici FIFA 18, to je potvrđeno.

Portugalac je rekao da je "pravi užitak" što su ga izabrali od strane EA Sportas nakon senzacionalne sezone u Real Madridu.

Cristiano Ronaldo je pomogao Real Madridu osvojiti svoj prvi naslov La Lige još od 2012. godine prije nego što su osvojili Ligu prvaka po 12. put

Realovu pobjedu 4-1 nad Juventusom u Cardiffu vodio je 32-godišnji Cristiano Ronaldo, što mu je bio četvrti trofej Lige prvaka, a on je sada favorit za osvajanje pete Zlatne lopte.

Cristiano će nastupiti na naslovnoj strani FIFA 18

EA Sports je potvrdio vijest danas da će Ronaldo uzeti prestižno mjesto u njihovoj potpuno novoj igre, koja će biti objavljena 29. rujna.

Aaron McHardy, viši producent kompanije je rekao: "Najbolji igrač na svijetu je pomogao da učinimo najveći iskorak na terenu koji smo ikada imali."

"Izuzetno smo uzbuđeni sa partnerstvom Cristiana, s njim smo mnogo naučili o svom jedinstvenom stilu igrice ​​i ono što ga čini tako posebnim. Njegova strast, energija i fanovi ga čine savršenim ambasadorom za FIFA 18."

Nakon što je imenovan za izdanje FIFA 18, portugalac je rekao: "Pravi je užitak biti na naslovnoj strani igrice FIFA 18. To je sjajan osjećaj i ja sam zahvalan da su me izabrali."

Ronaldo, koji nikada nije bio na slici na naslovnici ranije, priključio se dugom nizu zvijezda koje su prethodno predstavljeni.

Njegov rival Lionel Messi zauzeo je počasno mjesto od 2013-2016, kada je predstavljena zajedno sa nekim od igrača, uključujući Edena Hazarda i Garetha Balea.

Prošle godine Dortmundova zvijezda Marco Reus je bio na naslovnici igrice FIFA 18.