Njemački plejmejker govorio je s ljubavlju o svom bivšem saigraču Cristianu Ronaldu, uoči finala Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida.

Mesut Ozil je pričao o svom bivšem saigraču Cristianu Ronaldu

Mesut Ozil je pozdravio svog bivšeg suigrača Cristiana Ronalda, otkrivajući ono što je naučio od njega.

Portugalac bi mogao osvojiti i četvrtu titulu Lige prvaka ove subote, što bi ga stavilo za favorita da osvoji Zlatnu loptu peti put.

32-godišnji Cristiano je ranije igrao zajedno Ozilom, kada je nijemac potpisao za Los Blancose još 2010. godine.

Arsenalov igrač nedavno je progovorio o svom bivšem saigraču, objašnjavajući što se najviše divi Ronaldu i šta mu je pomoglo da postane najbolji na svijetu.

Nijemac je igrao zajedno sa Ronaldo od 2010. - 2013. godine

"Dopada mi se njegova ambicija, gladan je uspjeha"", rekao je Ozil, igrač Arsenala

"Želi biti uspješan, želi biti najbolji i ono što me je fasciniralo o njemu je koliki je profesionalac. On bi uvijek prvo došao u svlačionici i posljednji izašao."

"On je utemeljena tip koji je vrlo ambiciozan, koji uvijek daje sve najbolje za sebe i za tim. Ono što sam se divio o njemu bilo je kako je gladan uspjeha."

"On nije neko ko kad postigne nešto, misli u redu je, sada se mogu zaustaviti. On uvijek želi biti uspješan. On želi braniti naslove i divim mu se."

Ozil prolazi kroz teške sezonu na Emiratesu, kao Topnik nije završio u top četiri mjesta na tabeli Premier lige, po prvi put pod vodstvom Arsene Wengera.

Arsenal je završio sezonu sa pobjedom nad Chelseaom rezultatom 2-1 na Wembleyju i tako su osvojili FA Cup.