Martin Odegaard se ne predaje: Real Madrid još uvijek ima povjerenja u mene

Mladi norveški igrač koji je trenutno na posudbi u Heerenveenu, dao je intervju na TV2 o svojoj situaciji u kojoj se trenutno nalazi.

Još uvijek se ne predaje mladi Martin Odegaard

Martin Odegaard, koje je na posudbi iz Real Madrida u Heerenveenu , dao je intervju za TV2 (Norveška), koji jasno govori o njegovom odlasku iz Reala i o njegovoj budućnosti.

Norvežanin je stigao u Real Madrid 2015. godine na zimu. Za prvu momčad je debitovao 23. maja 2015. godine protiv Getafea. Nakon te utakmice je postao najmlađi debitant u povijesti Real Madrida.

Njegov intervju za TV2 (Norveška)

Transfer u Heerenveen: "To je bila moja odluka, ali Real Madrid je postavio temelje, to je bio moj izbor, jer sam želio da igram više."

Zadovoljan: "Važno je za mene da igram na na najvišem nivou, ja bih ostao u Madridu, gdje se trenira svaki dan bili su najbolji na kraju sezone sezone, osjećam da sam napravio pravu odluku. Došao sam u klub koji me dobro odgovara i ima veliku povijest u rastu mladih igrača."

Madrid: "Bio sam u mogućnosti da treniram sa najboljima na svijetu, klub još vjeruje u mene, još uvijek žele da ulažu u mene. Zidane redovno razgovara sa mojim menadžerom, gleda moje utakmice i redovno prati svaku moju igru."

Dvanaesta titula Lige prvaka: "Naravno, bilo mi je drago da je Real Madrid osvojio Ligu prvaka, to dokazuje da je najbolji klub u finalu nakon pobjede protiv Juventusa."

Iluzija: "Naravno, to je posebna da treniram sa igračima koje sam gledao na videu na televiziji i YouTube i nerealno postaje da budem na njihovoj strani."

Upornost: "Ja bih volio da imam više mogućnosti u Madridu, ali je znao kako je teško tamo."