Jurgen Klopp krenuo po igrača Real Madrida

Ako je vjerovati nekim od medija, Liverpool je poslao veoma jaku ponudu za igrača Real Madrida kako bi ispunio želju svom menadžeru.

Jurgen Klopp želi veznog igrača Real Madrida

Liverpool Echo saznaje da je ofanzivni vezni igrač Real Madrida velika želja Jurgnea Kloppa. Tim sa Anfielda je izašao u susret i omogučili mu sredstva da realizuje transfer koji želi.

Liverpool je poslao ponudu za Marca Asensija čak 43 milijuna funti, vidjet ćemo kakav će odgovor biti Real Madrida i da li će pristati na ponudu, ali sumnjamo da će prihvatiti.

Marco Asnesio je u prethodnoj sezoni osvojio sa Realom La Ligu i odbranio titulu Evropskog prvaka. Bio je bitan igrač za Zinedinea Zidanea, trenera Real Madrida.

Korišten je u više navrata sa klupe

Zidane ga je koristio sa klupe, može se reći da je bio u nekim situacijama i džoker koji je donosio svježinu i prevagu. Postigao je 10 golova u 38 nastupa  ove sezone.

Sezonu je završio sa golom protiv Juventusa u finalu Lige prvaka u Cardiffu, nakon samo nekoliko minuta što je ušao na teren, on je matirao legendarnog Buffona i postavio konačnih 4-1 za Real.

Marco Asensio rođen je u Palmi (Španija), prve korake je napravio u Platgesu de Calviu. Krajem 2014. godine Real Madrida ga kupuje od Mallorce za 3,9 milijuna eura.