Dugogodišnji defanzivac Real Madrida mogao bi nastaviti karijeru u Turskoj

Dugogodišnji defanzivac Real Madrida mogao bi nastaviti karijeru u Istanbulu.

Porugalac bi mogao nastaviti karijeru u Turskoj

Kako se navodi u medijima, Bešiktaš je klub koji želi da pregovara sa Jorgeom Mendesom oko Pepea. Turski klub mu navodno nudi ugovor na dvije godine i 10 miliona eura po sezoni.

Pepe je ranije povezivao se sa PSG-om i Interom, ali sigurno je da ova dva kluba neće ponuditi ono što je Bešiktaš ponudio Portugalcu.

Koliko je riješio da ga dovede klub iz Istanbula, najbolje svjedoči podatak da je Ahmet Bulut otupotovao u Lisabon kako bi pregovarao sa Jorgeom Mendesom.

Pepe ima 33 godine, 10 godina je proveo u Real Madridu, a prije toga je igro za Porto i Martitimo, koji mu je bio prva destinacija otkako je kao tinejdžer stigao.

Iako je imao poteškoća u prilagođavanju na otoku Madeiri, gdje ga je uhvatila nostalgija, Pepe je brzo napredovao. Njegov uspon kroz Marítimo nije prošao nezapaženo jer ga je primijetio jedan od europskih nogometnih divova Porto.

Pepe je uvijek bio vjeran bijelom dresu

Međutim Pepe se odlučio za Porto u kojem je poslije odlaska Mourinha i dolaska Co Adriaansea dostiže svoju potpunu afirmaciju. U Real Madrid prelazi 2007.

Dana 10. srpnja 2007. Pepe potpisuje ugovor sa Realom, u transferu vrijednom 30 milijuna eura. Tijekom sezone 2008./09. Pepe je bio stalno ozljeđivan, 21. travnja 2009. je zbog namjernog udaranja protivničkog igrača kažnjen sa deset utakmica suspenzije.

Tijekom sezone 2009./10. Pepe se vratio u početnu jedanestorku i u utakmici sa Sevillom zabio svoj previjenac za Real. 12. prosinca u utakmici protiv Valencije je iznešen sa terena, poslije se saznalo da ima rupturu desnog koljena, zbog kojeg je u pitanje doveo nastup na SP.

Na početku sezone 2010./11. doveden je Ricardo Carvalho s kojim će Pepe činiti portugalski stoperski tandem kraljevskog kluba. Za trenera je postavljen Mourinho.

Na početku jeseni pojavile su se neke glasine da Pepe želi napustiti Real, navodno da je nezadovoljan sa svojih 1,8 milijuna eura godišnje plaće.[5] U igri je bila i ponuda Chelsea koji je tražio zamjenu za Carvalha.