Cristiano Ronaldo je favorit za Zlatnu loptu bez obzira na njegovu sezonu sa najmanje postignutih golova od 2010. godne

Cristiano Ronaldo ove godine ima najviše šanse za osvoji Zlatnu loptu.

Cristiano Ronaldo favorti za Zlatnu loptu

Njegova brutalna završnica ove sezone ga stavlja za glavnog favorita najvažnijih pojedinačnih trofeja, istih koje je osvajao 2016. godine.

Najvažniji događaj sezone je bio u Cardiffu, kada je Cristiano Ronaldo postigao dva gola u finalu Lige prvaka protiv Juventusa.

Međutim ova sezona za Cristiana je najgora kada su u pitanju golovi (25 golova u La Ligi, a ukupno je postigao 42 gola) ali najviše zaslužuje Zlatnu loptu.

Ako osvoji Portugalac Zlatnu loptu, to će biti njegova peta, isto toliko ima i Leo Messi. Za Cristiana će to biti četvrta Zlatna lopta u posljednih pet sezona.

Zvijezda Barelone je dobitnik jedne od najvažnijih trofeja ove sezone, jedan od rijetkih koji izgleda da će pobjeći zvijezdi Real Madrida. To je Zlatna kopačka, u ovom slučaju Cristiano je završio na 10. poziciji.

Zlatna kopačka je odlučena

Cristiano je postigao pet golova u posljednje tri ligaške utakmice (dva protiv Seville, dva protiv Celte i jedan gol protiv Malage) koji su bili od velikog značaja za osvajanje La Lige.

Ali, ono što je glavno za favorita osvajanja Zlatne lopte je njegov nastup u odlučujućim utakmicama Lige prvaka. Protiv Bayerna je postigao pet golova, Atletica dva i Juventus dva u finalu.