Calderon: "Ronaldov odnos s Fergusonom mogao bi pomoći da se vrati u Manchester United"

Bivši predsjednik Real Madrida, kaže da je Ferguson poput oca Portugalcu.

Cristiano Ronaldo bi se mogao vratiti u Manchester United

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon smatra da Cristianov Ronaldov odnos sa Sir Alex Fergusonom može dovesti Portugalca natrag u Manchester United.

Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon

Ronaldo navodno želi napustiti Bernabeu i ostaviti Španjolsku nakon što je optužen za utaju poreza.

To je dovelo do intenzivne spekulacije kao na mjesto gdje je mogao ići dalje, s povratkom u Manchester United, a također se spominju Paris Saint-Germain i kineske Super lige.

Calderon je bio zadužen na Bernabeu kada je Real oborio svjetski rekord za potpis Ronalda za 80 milijuna eura u 2009. godini, te je opisao mogućnost nekog povratka na Old Traffordu i zašto bi Ronaldov odnos sa svojim bivšim trenerom mogao biti ključan.

Ferguson je poput oca Cristianu Ronaldu

"Ne odgađam njegov potez da bi mogao napustiti Madrid za godinu dana jer mu je Ferguson poput oca", rekao je Calderon za BBC Radio. "Volio je klub, navijače, grad, a ja ne isključujem potez da se vrati nazad."

"Vrlo malo klubova može ispuniti njegova očekivanja. Ne zato što ne mogu platiti novac nego zato što im je potrebno kako bi mu ponudili mogućnost osvajanja naslova i osobnih nagrada”, dodao je Ramon Calderon, bivši predsjednik Real Madrida.

Ronaldov odnos sa sadašnjim trenerom Manchester Uniteda Jose Mourinhon također je došao pod pitanje nakon glasina  da se nisu vidjeli oči u oči nakon što je Mourinho napustito Santiago Bernabeu.

Odnos između Mourniha i Ronalda

"Odnos u Madridu nije bio najbolji između njih, ali to ne znači da se Cristiano ne želi vratiti u Manchester, gdje je vrlo zahvalan što se dogodilo", rekao je 66-godišnji Calderon.

Calderon smatra da Cristiano Ronaldo još uvijek ima šta za ponuditi i da još uvijek ne želi novac iz Kine.

"Siguran sam da će on ostati u Europi. Ja ga ne vidim u Kini ili na Bliskom istoku. On nije taj tip igrača. On ima tri ili četiri više godina da bude vrhunski igrač i da osvaja naslova."

Cristiano Ronaldo se priprema za Kup Konfederacija

Cristiano Ronaldo je trenutno na dužnosti sa reprezentacijom Portugala koja će igrati na Kupu Konfederacija.