Bivši igrač Juventusa je uvjeren da će Juventus savladati Real Madrid večeras

Juventus je prije dvije godine izgubio od Barcelone u finalu Lige prvaka, ali bivši igrač Andrea Prilo smatra da je Juventus sposoban da ovaj put osvoje titulu.

Nakon poraza 2015. od Barcelone, Pirlo smatra da večeras Juventus mozeće pobijediti Reala

Bivša zvijezda Juventusa, Andrea Pirlo smatra je uvjeren da ima večike šanse da Stara dama pobjedi Real Madrid u Cardiffu i osvote titulu Lige prvaka.

Veteran veznjak Pirlo, sada koji nastupa u MLS-u za New York City FC, bio je dio Juventusa kada su izgubili finale od Barcelone u Berlinu prije dvije godine.

Jedan broj ključnih igrača je i dalje tu od te noći, s imenima kao što su Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, sve je spremno za početak još jednog finala.

Izgubljeno finale Lige prvaka protiv Barcelone 2015. godine

I Pirlo je uvjeren da oni kao i nove zvijezde kao što su Gonzalo Higuain, Miralem Pjanić i Paulo Dybala, Dani Alves, mogu pobijediti Los Blancose i nositi trofej Lige prvaka u Torino.

"Nisam bio iznenađen Juventusom, čak i ako to nije lako osvojiti sve, jer sam znao da su ove sezone usmjereni na Ligu prvaka", rekao je Pirlo, za La Stampa.

"Što sam očekivao? Ništa drugo od ovoga."

"Sjećam se da sam u decembru, kada sam se vratio u Torino i večerao sa Buffonom, razgovara sa drugim bivšim saigračima previše, oni su bili ubijeđeni da imamo veliki tim i da idemo do kraja."

"Bilo je to od povjerenja, znam da finale neće biti lagano i da je Real odlična ekipa. Postoji razlog za strah, ali to je od svih protivnika kada ste na ovom nivou."

"Ako se Juventus suoči sa ovim kako znaju, imaju velike šanse za pobjedu."