Alvaro Morata želi potvrditi transfer u Manchester United do kraja sedmice

Španski reprezentativac Alvaro Morata želi potvrditi prelazak u Manchester United prije svoga vjenjčanja koje je zakazano sljedeće sedmice.

Španac je blizu Manchester Uniteda

Alvaro Morata se nada da će ove sedmice napustiti Real Madrid, tako bi riješio svoju budućnost i u miru obavio vjenćanje koje je zakazano sljedeće sedmice u petak.

Sve je jasnije da će Alvaro Morata od sljedeće sezone nositi dres Manchester Uniteda.

Jose Mourinho je već razgovarao sa Špancem s kojim je dogovorio lične uvjete sa Unitedom.

Manchester United nije ponudio onoliko novca koliko je tražio Real Madrid, a iznosi između 80 i 90 milijuna eura, ali oba kluba će se dogovoriti za transfer koji je vrijedan 75 milijuna eura.

Real ne želi da proda svog napadača ispod njihove određene cijene, jer su Los Blanocsi svjesni da je Alvaro Morata imao dobru sezonu ,s obzirom na minutažu, on je postigao 20 golova.

Chelsea i PSG također žele dovesti Alvara Moratu

Za Alvara Moratu još su interes pokazali Chelsea i PSG, a za njegovu prodaju, Real Madrid bi mogao da skupi novac i dovede Kyliana Mbappea, koji vrijedi 130 milijuna eura.

Svima je jasno da Alvaro Morata voli da igra za Real Madrid i da osvaja titule s njima, ali on ne želi biti na klupi jer je sljedeće godine Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Jose Mourinho je obećao važnu ulogu za Alvara Moratu u svojoj ekipi koja će nastupati u Ligi prvaka. A njihov odnos je odličan jer su i ranije zajedno surađivali u Real Madridu.