Vinicius Junior: "Još uvijek ne razmišljam o Realu"

Vinicius Junior jedan je od najtalentovanijih mladih fudbalera na svijetu, a veliki Real Madrid je odlučio da potroši ogroman novac na ovog brazilca. 

Iako je potpisao za Real,  ne razmišlja o novcu

Nova zvijezda brazilskog fudbala će se Real Madridu pridružiti tek 2019. godine kada postane punoljetan, a njegov trenutni tim Flamengo će za njegov transfer dobiti čak 45 miliona eura.

Ipak mladi fudbaler tvrdi da Real nije izabrao zbog novca.

"Ne razmišljam o novcu. Fokusiran sam samo na fudbal i da navijače ovdje što više usrećim. Glava mi nije u Madridu, ne razmišljam još o Realu i fokusiran sam na Flamengo. Želim napraviti velike stvari ovdje, a kada budem u Real Madridu, tamo ću davati sve od sebe", rekao je Vinicius Junior.

Vinicius važi za najtalentovanijeg mladog igrača u Brazilu i mnogi mu predviđaju blistavu budućnost, neki ga porede i sa Neymarom, vidjet ćemo da li može da ga nadmaši.

Vinícius José Paixão de Oliveira Júnior, poznatiji kao Vinicius Junior  rođen je 12. jula 2000. godine. Brazilski je napadač koji trenunto igra za Flamengo.

U martu 2017. godine, Vinicius je pomogao reprezentaciji Brazila da osvoje prvenstvo Južne Amerike do 17 godina, postigao je 7 golova i imenovan za najboljeg igrača turnira.