On je mnogo puta spasio Real: Da li će ga otjerati iz kluba nakon ovih čuda?

Zinedine Zidane i njegova momčad su izborili finale Lige prvaka, a tamo ih čeka Juventus. Finale će se igrati 3. juna u Cardiffu.

Spašavao je Real Madrid nekoliko puta, a oni ga se žele riješiti

Real Madrid će imati priliku postati prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je uspio odbratniti titulu.

Kraljevi su nakon ukupnih 4-2 protiv Atetica plasirali se u finale Lige prvaka, a najzaslužniji za taj reultat u drugoj utakmici na Vicente Calteronu bio je Keylor Navas, golman Reala.

Real nije postojao na terenu u prvih 20 minuta, šanse za Atletico su se redale jedna za drugom, a na golu je bio Keylor Navas, već u petoj minuti skinuo je Kokeov pokušaj sa pet metara, također je malo falilo da odbrani penal Griezmann jer je bio na toj lopti.

Kasnije je radio nemoguće stvari, Atletico nije odustajao i nakon primljenog gola Reala. Imali su odličnu šansu u 66. minuti, al to nije iskoristio Griezmann jer je na golu imao Keylora Navasa koji je dva puta za redom odbranio udarce, prvo Carrascov, a zatim i od Griezmanna.

Zaslužan je za fantastične uspjehe svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu

Keylor Navas postao je globalna zvijezda nakon što je bio jedan od najzaslužnijih za fantastičan uspjeh Kostarike na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prije tri godine.

Branio je u Levanteu, prosječnom španjolskom klubu koji je bio osuđen na vječno balansiranje između Primere i Segunde. Nakon Brazila je mogao birati klub, a kad je stigla ponuda sa Santiago Bernabeua, nije nimalo razmišljao. Uostalom, tko i bi?

Međutim, Navas u Madridu nikad nije dobio tretman kakav je zaslužio. Ni približno. Od trenutka kad je došao, uprava kluba željna zvučnih imena koja imaju puno veću težinu od skromnog Kostarikanca, sapunala mu je dasku i za vrijeme svakog prijelaznog roka dovodila mu nasljednika.

Bez obzira na to što je Real trenutačno prvi na ljestvici u Španjolskoj i što se plasirao u finale Lige prvaka, Real cijelu sezonu nije izgledao pretjerano uvjerljivo.

Igrači Zinedinea Zidanea kao da su birali utakmice na kojima će se pojaviti. Neke su odigrali zastrašujuće i s terena su pomeli svoje protivnike, dok se na nekima praktički nisu ni pojavili.

Kod ovih drugih baš je Keylor Navas bio taj koji je uglavnom vadio kestenje iz vatre. Real je neke utakmice pobjeđivao na silu, na snagu, na iskustvo, a probleme u poroznoj obrani rješavao je čovjek kojeg se Florentino Perez želi po svaku cijenu otarasiti.

Kad je Thibaut Courtois, sjajni Belgijanac na golu Chelseaja prije nekoliko mjeseci izjavio kako mu fali Španjolska i Madrid, Perez se odmah javio i ponudio je fantastičnom golmanu astronomsku plaću samo da ovaj dođe na Bernabeu.

Kako od te priče na kraju nije bilo ništa, ćudljivi predsjednik Reala ponovno se okrenuo De Gei. A sve to za vrijeme dok golman Keylor Navas sjajno čuva svoju mrežu.

Kostarikanac možda i nije najbolji golman na svijetu, nije atraktivan i medijski zanimljiv kao netko od Galacticosa, definitivno je sklon nekim čudnim pogreškama, ali ove se sezone pokazao kao jedan od najstandardnijih i najboljih igrača u momčadi.

Međutim, usprkos golmanskoj kvaliteti, Navas oduševljava svojom odanošću.

I dok Ronaldo, kad umisli da ga suigrači ignoriraju, svako toliko održi bizarnu presicu na kojoj kroz suze izjavi da nije sretan i prijeti odlaskom, Navas kojeg od prvog dana tjeraju iz kluba pronalazeći mu atraktivnije nasljednike, šuti i brani. I to kako.