Nije mu važan novac: Zvijezda Real Madrida želi da se pridruži Chelseau

Zvijezda Real Madrida navodno ne želi da ode u AC Milan.

Postoje fudbaleri kojima nije važan novac

24-godišnji Alvaro Morata borio je se za prvu postavu od početka ove sezone, on je samo 14 puta počinjao utakmice u La Ligi i nakon pet godina osvojio prvi naslov sa Realom.

Španac je ovog ljeta jako povezan odlaskom sa Santiago Bernabeua.

La Gazzetta dello Sport je jučer tvrdio da će Milan posalti ponudu od 52 miliona eura da ga dovedu na San Siru nakon subotnjeg finala Lige prvaka.

Diario Gol tvrdi da će predsjednik Real Madrida Florentino Perez biti više nego sretan da prihvati njihovu ponudu s obzirom na to da će dobiti dvostruko novca od onoga što je platio za njega dok ga je vratio iz Juventusa.

Alvaro Morata ima drugih ideja u nastavku karijere

Ali Morata očigledno ima drugih ideja.

Naime, Alvaro Morata želi se uputiti ka zapadnom Londonu, gdje ima nepotipsani dogovor sa Chelseaom, tako bar tvrdi Diario Gol.

Međutim, Plavci nude za njega oko 35 miliona eura, što je neprihvatljivo za Florentina Pereza.

Ukolko ne pređe na Stamford Brigde, on je rekao da će ostati u Real Madridu.

On je priznao kako je očekivao da će igrati više minuta, rekavši: "Naravno da sam očekivao da ću više igrati, uvijek sam spreman za trenera kada sam potreban, to je najvažnija stvar."

"Volio bih da igram svaki minut i svaki meč, kao što svi žele, ja uvijek želim da igram i dajem golove, ali sam svjestan da postoje trenuci kada to nije moguće."

"Ne razmišljam o ličnim dostignućima, želim osvojiti La Ligu i Ligu prvaka kao što svaki drugi igrač u momčadi to želi, bit će vrlo težak kraj sezone."