Nakon 19 godina, ponovo gledamo finale Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa

Real Madrid i Juventus će ponovo igrati finale Lige prvaka nakon 19 godina. Ovaj put utakmica će se igrati 3. juna umjesto 20. maja 1998. godine.

Nakon 19 godina, ponovo gledamo Real Madrid - Juventus u finalu

Utakmica će se igrati na Millennium stadionu u Cardiffu , umjesto na Amsterdam Areni. Gledat ćemo različit scenarij, ali s istim ciljem, da se postane prvak evrope. Real Madrid je 1998. godine protiv Juventusa osvojio svoju sedmu titulu Lige prvaka nakon pobjede rezulltatom 1-0, a gol za kraljevski klub je postigao Predrag Mijatović.

Zinedine Zidane je u to vrijeme nosio dres Juventusa, Francuz je tada igrao protiv Raula, Morientesa, Hierra, Roberta Carlosa. Nakon tri godine Zidane postaje igrač Real Madrida.

Ove sezone Juventus je izbacio Monaco u polufinalu, Barcelonu u četvrtfinalu i Porto u osmini finala, dok je Real Madrid izbacio Atletico sinoc u polufinalu, Bayern u četvrtfinalu i Napoli u osmini finala.

Juventus će tržiti osvetu nakon izgubljenog finala 1998. godine

Juventus i Real Madrid su se susretali do sad 18 puta, 8 puta slavio je Real Madrid, također ima i Juventus toliko pobjeda i ostale dvije utakmice odigrali su neriješeno.

Real Madrid je sinoć ostvario svoje 15. finale Lige prvaka. Do sada su odigrali 14 finala i samo tri puta su izgubili. Izgubili su od Benfice (3-5), Intera (3-1) i od Liverpoola (1-0).

S druge strane oni su pobjeđivali protiv Stade de Reimsa dva puta, Fiorentine, Milana, Frankfurta, Partizana, Juventusa, Valencije, Leverkusena i dva put protiv Atletico Madrida.