Najava uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka: Atletico Madrid - Real Madrid

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka na Santiago Bernabeu, Real Madrid je došao do odlične prednosti protiv Atletico Madrida, savladali su ih rezultatom 3-0, a sva tri gola postigao je Cristiano Ronaldo.

Večeras uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka

Večeras je na programu uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka između Atletico Madrida i Real Madrida, koja se igra na Vicente Calderonu od 20:45 sati.

Real Madrid je već stekao odličnu prednost za revanš utakmicu. Ali Atletico Madrid će svim silama ići da stigne rezultat iz prve utakmice što će biti veoma teško.

U prvoj utakmici Real je izdominirao, postigli su tri gola, tačnije Cristiano Ronaldo je postigao sva tri gola. Bila je to odlična utakmica za sve igrače Reala koji su slavili na kraju ubjedljivo.

Večeras će biti pakleno na stadionu Vicente Calderonu, jer su njihovi navijači jedni od najboljih u Španiji.

Atletico Madrid 4-0 Real Madrid

U posljednjih 40 godina, Real je od Atletica samo jednom izgubio 4-0, a to je bilo u 2015. godini.

Sutrašnja utakmica na Vicente Calderonu bit će i posljednja utakmica odigrana na tom stadionu u europskim utakmicama, jer Atletico seli na novi stadion Wanda Metropolitano vrijedan 240 miliona eura.

Posljednja odigrana utakmica protiv Altetica u Ligi prvaka je finale u Milanu

Madridski klubovi se četvrti put uzastopno susreću u Ligi prvaka, a čini se kako će Real biti ponovo bolji. Real Madrid je prošle godine, kao i 2014. godine bio bolji u finalu, a 2015. godine je slavio protiv Atletico Madrida u četvrtfinalu.

Realu je ovo 28. polufinale Lige prvaka ili Kupa, pri čemu sedmo uzastopno, a do sada su 14. puta izborili finale. Atletico je stigao do šestog polufinala, a tri puta je stigao i do finala, no sva tri puta je poražen u završnom susretu.

Utakmica između Atletico Madrida i Real Madrida na rasporedu je večeras u 20:45 sati na stadionu Vicente Calderon, glavni sudac meča je Turčin, Cuneyt Cakir.