Najava prve utakmice polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Atletico Madrida

Real Madrid i Atletico Madrid postigli su 26% svojih golova u posljednjih 15 minuta.


Real Madrid i Atletico Madrid su dvije najopasnije ekipe u posljednjim minutama utakmice od pet glavnih liga. Obje ekipe su postigle 26% svojih golova u posljednjih 15 minuta svojih utakmica.

Bijeli su svoja posljednja tri boda u La Ligi osvojili postigavši gol u 86. minuti.

Real Madrid je jučer završio posljednji trening uoči večerašnje utakmice sa Atleticom u polufinalu Lige prvaka koja se igra na Santiago Bernabeu.

Zinedine Zidane je imao sve igrače na raspolaganju na treningu osim Garetha Balea koji je trenirao u teretani. Također Pepe i Coentaro trenirali su odvojeno od ekipe.
Nekoliko izjava Zinedinea Zidanea uoči utakmice

Zinedine Zidane je dao nekoliko izjava uoči utakmice.

Da li je Real favorti protiv Atletica?
"Šanse su 50:50", odgovorio je Zidane na pitanje novinara.

"Pokušat ćemo dati sve od sebe kako bi pobjedili. Nismo baš razmišljali o uzvratnoj utakmici na Vicente Calderonu, igrat ćemo kao da se igra jedna utakmica", kaže Zidane.

Real je u zadnje vrijeme primio puno golova
"Naravno, uvijek pokušavamo da primimo što manje golova, prošle sezone nam je išlo dobro, ali ne možete uvijek da ne primite gol, najvažnije je da mi dajemo jedan gol više", zaključio je Zidane.

Postava za Atletico Madrid: Dvije su dileme
Najvjerovatnije je da će u veznom redu igrati Toni Kroos, Luka Modrić i Casemiro. U odbrani će igrati Carvajal, Ramos, Marcelo. Ostaje pitanje da li će igrati Varane ili Nacho. Na golu je sigruno Keylor Navas.

Budući da je Gareth Bale povrijeđen, nama ostaje pitanje koga će Zidane staviti u početnih jedanaest. Konkurencija na ovoj poziciji su James, Vazquez, Asensio i Isco. Najvjerovatnije će biti Isco.

Karim Benzema će vjerovatno biti u početnom sastavu iako večina navijača smatra da ne zaslužuje da igra, anketa govori da Alvaro Morata treba igrati. Cristiano je naravno nedodirljiv.
Alvaro Morata ili Karim Benzema, tko će igrati?

Benzema igra najlošiju sezonu
Oktako je došao u Real Madrid 2009. godine, njegova najlošija sezona je ove godine. Karim nije zaboio gol Atleticu godinu i pol. Ukupno Benzema je zabio 3 gola u 25 utakmica protiv Atletica.

Ove sezone je postigao 17 golova i upisao 7 asistencija u 42. odigrane utakmice.

S druge strane Alvaro Morata
On je ove sezone postigao 18 golova u 38 odigranih utakmica, tačnije odigrao je 1704 minuta u dresu Reala, zabijao je u prosjeku svakih 94,5 minuta, a Benzema svakih 165 minuta.

Trener Altletico Madrida, Diego Simeone imao je nekoliko izjava uoči utakmice.

"Strah osjećam prije svake utakmice, bez obzira igramo li protiv Las Palmasa, Reala ili leganesa. To je normalna napetost koju svatko ima jer osjeća odgovornost prema navijačima i prema klubu", rekao je Diego Simeone.

"Od početka će nas napasti, bit će to komplicirana utakmica. Tko bolje posloži djeliće u momčadi, njegova će momčad slaviti."

"Suci? Nije jednostavno suditi takvu utakmicu, nadam se da se neće o njima pričati nakon utakmice, da će proći nezapaženo. To je najbolja stvar koju možemo poželjeti."

"Što očekujem od svoje momčadi? Da na terenu pruži ono što bi pružio svaki navijač Atletico Madrida", izjavio je trener Atletico Madrida.
Posljednja odigrana utakmica između Reala i Atletica koja je završila rezultatom 1-1

Posljednje 4 odigrane utakmice između Real Madrida i Atletico Madrida:

08.04.17 Real Madrid - Atl. Madrid 1 : 1 La Liga
19.11.16 Atl. Madrid - Real Madrid 0 : 3 La Liga
28.05.16 Real Madrid - Atl. Madrid 1 : 1 Liga prvaka
27.02.16 Real Madrid - Atl. Madrid 0 : 1 La Liga

Najava: Real Madrid - Atletico Madrid | Utorak, 02.05. u 20:45 sati na Santiago Bernabeu