Mijatović: "Kakav ofsajd, to je bio regularan gol"

Jedan od igrača koji je centru pažnje pred veliko finale Lige prvaka između Juventusa i Real Madrida je Predrag Mijatović.

"Kakav ofsajd, postigao sam regularan pogodak"

Utakmicu finala Lige prvaka ove godine će odigrati Juventus i Real Madrid u Cardiffu 3. juna.

U centru pažnje ovaj put je Predrag Mijatović, igrač koji je postigao pobjedonosni gol u finalu Lige prvaka protiv Juventusa prije 19 godina.

Tada je Mijatović uspio jedini da postigne pogodak i da donese naslov Lige prvaka Real Madridu. On je najavio utakmicu Real Madrida protiv Juventusa sa svojim izjavama.

"Bit će to sjajno finale dva velika tima. Veoma sam sretan jer sam osjetio tu čar prije mnogo godina, to je nešto specijalno, vidjet ćemo kako će se ovoga puta završiti."

"Ove godine ne vidim favorita, oba tima su osvojila prvenstvo u svojim zemljama, oba tima imaju igrače koji bi mogli da riješe utakmicu. Možda je Real blaži favorit jer igra sjajno u posljednja dva mjeseca. Zidaen se pokazao kao sjajan, moderan trener."

Ko je najveća opasnost za Real Madrid?

"Prvi je Gonzalo Higuain, koga sam doveo u Real Madrid prije nekoliko godina. Dokazao je da je pravi napadač, sviđa mi se što igra na ovom nivou. Mislim da je sposoban da riješi pitanje pobjednika. Drugi je Dybala. Drugačiji je igrač, poseban, svojom igrom može da promjeni tok meča", rekao je Predrag Mijatović, nekadašnji igrač Real Madrida.

Neki od novinara iz Italije su ga pitali da li je bio ofsajd kod gola koji je postigao te 1998. godine u finalu Lige prvaka protiv Juventusa.

"Koji ofsajd? Bio je to regularan gol! Niko iz Juventusa se nije žalio na odluku kada je gol postignut", rekao je Predrag Mijatović.