Marcelo: "Osvojili smo La Ligu i sada smo spremni za finale Lige prvaka u Cardiffu"

"Ja očekujem da će biti teška utakmica, kao što je to uvijek slučaj protiv italijanskih ekipa", rekao je  Luka Modrić. 

"Moramo dati sve od sebe kako bi osvojili Ligu prvaka"

Tim Real Madrida se obratio novinarima na  dan otvorenih medija  uoči finala Ligeprvaka. Marcelo je imao sljedeće reći: "Mi smo spremni fizički i psihički. Imamo šansu da osvojimo Lige prvaka u nizu, još jednu veliku titulu. Upravo smo osvojili La Ligi i sada smo spremni za Cardiff ."

"Uvijek se vodi borba oko finala, moramo dati sve od sebe da osvojimo Ligu prvaka, trebamo se posvetiti se navijačima. Igranje u finalu je divan trenutak i moramo uživati u njemu. Mi ćemo dati sve od sebe na terenu kako bi ga pobijedili." 

Modrić: "Moramo da se držimo zajedno i borimo se do kraja"

"Mi smo spremni za finale. Moramo da radimo stvari kao što smo  radili čitave sezone, držati se zajedno i boriti do kraja. Nadam se da ćemo ući u historiju Lige prvaka, vratiti trofej u Madrid i slaviti sa našim navijačima. Očekujem vrlo tešku utakmicu, kao što je to uvijek slučaj protiv italijanskih timova. Svi pričaju o Juventusovoj odbrani, ali ne radi se samo o odbrani. Mi smo tim koji je postigao gol u svakoj utakmici ove sezone, a to nam daje samopouzdanje."

Carvajal: "Juventus ima ogroman potencijal"

"Nadam se da ćemo ući u povijest postavši prvi tim koji osvojio dvije Lige prvaka za redom. Mi ćemo izaći na teren i igrati za titulu od prve minute."

Asensio: "Mi možemo učiniti da ovo bude historijska godina za ovaj klub "

"To je bila sjajna sezona za mene i finale Lige prvaka je nešto o čemu sanjate kao dječak- Mi ćemo ponovno dati sve od sebe da pokušamo osvojiti titulu i možemo učiniti historijsku godinu za ovaj klub. To će biti teška utakmica, Juventus se brani vrlo dobro, ali imaju kvalitetu i u napadu. Moramo igrati našu igru jer samo tako imamo šanse da osvojim titulu Lige prvaka." 

Nacho: "Tim je dobro pripremljen"

"Ova utakmica je posebna i ne možemo čekati trenutak da počne. Tim je dobro pripremljen. Ovo je veoma teška utakmica u kojoj morate raditi vrlo naporno, suočeni s vrlo teškim protivnicima. Te je izuzetno važno da dođemo u ovoj utakmici u sjajnoj fizičkoj formi, jer  trener dobro rotira. Mi smo već osvojili La Ligu i to nam daje veći moral da uđemo u ovu utakmicu. Sada je najvažniji još jedan korak i moramo da se držimo zajedno kako bi podigli još jedan trofej Lige prvaka."