Celta Vigo 1-4 Real Madrid: Kraljevski klub dijeli jedan korak do titule Španije

Real Madrid je jedan korak bliže tituli Španije nakon pobjede nad Celtom.

Real Madrid blizu 33. titule La Lige

Real Madrid je pobijedio Celtu sa visokih 4-1 na gostovanju u zaostaloj utakmici 21. kola. Real Madridu je ostala još utakmica protiv Malage, tu im je potreban najmanje bod da postani prvaci Španije nakon pet godina kada su posljednji put osvojili titulu.

Već u 10. minutu vidjeli smo gol u mreži Celte. Isco je uspio da doda do Cristiana Ronalda, koji sigurnim udarcem lijevom nogom izvan šesnaesterca dovodi goste u prednosti.

Benzema je imao šut koji je odbranio Alvarez u 45. minutu, a u nastavku novi gol u mreži ovog Celte. Isco je fantastično prevario dvojicu svojih čuvara koji su ga pratili na sredini terena, uputio je fantastičnu loptu Ronaldu koji u situaciji 1 na 1 gdje nikada gotovo nikada ne griješi - 0:2.

Nakon dva gola Cristiana, simulirao je Iago Aspas u kaznenom prostoru gostiju, prema mišljenju sudije dobija drugi žuti karton i tako je Celta imala pretežak zadatak do kraja utakmice.

Ipak malo kasnije Guidetti je imao dosta sreće, oslobodio se čuvara i šutirao iskosa sa desne strane, neko je dokačio loptu koja je ušla u gol golmana Navasa - 1:2. Ipak, radost domaćih je trajala samo minut.

Benzema i Ronaldo su kombinovali u kaznenom prostoru, onda je lopta došla do Marcela koji je demonstrirao svoju brzinu po lijevoj strani, uputio nizak centaršut, pravo na nogu Benzeme koji vara Alvareza za veliku prednost Real Madrida 1-3.

U 75. minutu je moglo da bude i 1:4 da je Ronaldo pogodio, našao se u nevjerovatnoj šansi, mogao je da bira gdje će da šutira i da pita Alvareza, ali je promašio čitav gol.

Nije to bilo sve što se tiče golova, u 88. minutu Real stiže i do četvrtog gola, a strijelac je bio Toni Kroos. Bacio je Roncaglija i poslao loptu u bliži ugao za konačnih 1:4.

Dakle, Realu je u Malagi dovoljan bod za proslavu titule, ukoliko Barcelona pobijedi u posljednjem kolu. Sve je moguće, ali je Real daleko bliži velikom slavlju u ovom trenutku.