Zidane šokirao špansku javnost, da li će ostati na klupi Reala?

Dan uoči derbija sa Atletico Madridom, Zinedine Zidane je dao zanimljivu izjavu. Francuski trener nije siguran da li će i naredne sezone biti trener Real Madrida, potvrdio je na današnjoj konferenciji za medije.


''Moj ostanak u Madridu nije sigurna stvar. Ništa ne pripremam za sljedeću sezonu, niti mi je rečeno da to radim. Znam kako je raditi u Real Madridu, koje su dobre, a koje loše stvari i zato ne gledam nikada dalje od narednog meča. Mislim samo na sadašnji trenutak, narednu utakmicu i tako će biti dokle god sam trener Reala'', rekao je zagonetni Zidane.

On ima odličan odnos sa igračima, Zidaneu niko ne zamjera kada ih rotira, što je bio slučaj na posljednjih nekoliko utamica, a na posljednjoj trio Ronaldo, Bale i Benzema nije odigrao ni minut.

''Ideja je da se sva trojica odmore kako bi u finišu sezone fizički bili najbolje moguće pripremljeni. Svi u timu znaju da mogu da doprinesu ekipi, tako da je rotacija normalna stvar. Imamo još minimum devet utakmica, moramo da budemo spremni na sve, pa ćemo vidjeti šta će biti. Za Ronalda nema nikakvog posebnog režima. Pričao sam sa njim, on je pametan momak i prihvatio je odluku da ga odmorim, jer zna da je svjež potreban Realu'', istakao je Zidane.

Real dočekuje Atletico u subotu od 16.15.