"Sretni smo što smo samo na korak od finala, ali ovo je za nas najgori mogući ždrijeb"

Real i Atletico susreli su se tri puta u posljednje tri sezone u Ligi prvaka, a Real je svaki put izašao kao pobjednik. Real Madrid i Atletico Madrid susrest će se peti put u europskim natjecanjima.


Real je neporažen protiv španjolskih klubova u posljednjih sedam europskih utakmica. Posljednji poraz nanijela im je Barcelona u polufinalu Lige prvaka 2011. godine pobjedom 2:0, te ih je s ukupnih 3:1 izbacila iz natjecanja.

Inače, protiv španjolskih momčadi u Europi Real ima 11 pobjeda, šest remija i tri poraza, dok Atletico ima osam pobjeda, pet remija i sedam poraza.

Atletico Madrid protiv gradskog rivala ostao je neporažen u sedam od posljednjih osam utakmica u Primeri, ali u europskim natjecanjima su stvari malo drugačije.

Prije tri sezone ove dvije momčadi sastale su se u finalu, a nakon produžetka bolji je bio Real sa ukupnih 4:1. Sljedeće sezone ždrijeb je ove dvije momčadi spojio u četvrtfinalu, a jedini gol u te dvije utakmice zabio je Chicharito u 88. minuti uzvrata na Santigao Bernabeu i pogurao Real u polufinale. Prošle sezone gradski rivali su se ponovno susreli u finalu i ponovno je kao pobjednik izašao Real nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Dodajmo kako Real na svom stadionu u posljednje tri utakmice protiv Atletica nije uspio doći do pobjede.

Clemente Villaverde, bivši igrač Atletica izjavio je sljedeće:

"Naši igrači i navijači doživjeli su dva poraza u finalima i znaju što je potrebno da bi se do tamo došlo. Nadam se da ćemo se od Vicente Calderona oprostiti na način koji zaslužuje."

Emilio Butragueno, bivši napadač Reala nije zadovoljan ždrijebom:

"Sretni smo što smo samo na korak od finala, ali ovo je za nas najgori mogući ždrijeb. Atletico je momčad koja iskorištava sve pogreške. Vrlo su kvalitetni i ne dopuštaju primaju puno golova, platit ćemo za sve pogreške."

Saul Niguez napisao je na svom Twitter profilu:

"Najbolji način za oprostiti se od Calderona. Idemo Atletico!"

Klubovi iz iste zemlje u polufinalima su se susretali osam puta dosada, a evo o kome je riječ i kada su se utakmice igrale. 

1999./00. Valencia 5-3 Barcelona
2001./02. Real Madrid 3-1 Barcelona
2002./03. AC Milan 1-1a Inter
2004./05. Liverpool 1-0 Chelsea
2006./07. Liverpool 1-1p Chelsea
2007./08. Chelsea 4-3 Liverpool
2008./09. Man. United 4-1 Arsenal
2010./11. Barcelona 3-1 Real Madrid