Najava 35. kola La Lige: Real Madrid - Valencia

Real Madrid će sutra igrati ligašku utakmicu protiv Valencije na Santiago Bernabeu (16:15 sati). U prvoj odigranoj utakmici na Mestalli, Valencija je savladala Real rezultatom 2-1.


Ekipa Real Madrida danas je odradila posljednji trening uoči ligaške utakmice protiv Valencije koja se igra na Santiago Bernabeu od 16:15 sati.

Prva utakmica protiv Valencije koja je se odigrala na Mestalli završila je 2-1 u korist Šišmiša. Stijelci za Valenciju bili su Zaza i Orellana, a za Real Madrid gol je postigao niko drugi nego Cristiano Ronaldo.

Na sutrašnjoj utakmici neće biti povrijeđenih Pepea i Balea. Pepe je ozlijedio gornji dio tijela, dok je Bale imao povredu lista, ali naravno dug je spisak Realovih igrača koji mogu igrati.

Zinedine Zidane je imenovao 19 igrača za utakmicu protiv Valencije, a to su:

Golmani: Navas, Casilla i Yáñez.
Defanzivci: Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo i Danilo.
Vezni red: James, Kroos, Casemiro, Kovacic, Modric, Asensio i Isco.
Napadači: Cristiano Ronaldo, Benzema, Lucas Vázquez i Morata.

Očekujemo da će utakmica biti sa odličnim učinkom, jer je ekipa Real Madrida pistigla čak 90 golova ove sezone u ligi. U 27 utakmica koje su odigrali igrači Reala ove sezone bilo je više od 2.5 gola po utakmici.

Valencija je na domaćem terenu izgubila 6 utakmica, dok su u gostima izgubili 10 puta. Za Valenciju neće nastupiti Abdennour zbog povrede noge i Rodrigo koji je povrijedio gležanj.

Real Madrid se nalazi trenutno na drugom mjestu sa 78 bodova, uz isti broj bodova kao Barcelona na tabeli uz utakmicu manje. Valencija je nešto u lošijoj situaciji, a oni su trenutno 12. poziciciji sa 40 bodova, dosta loša sezona za njih ove sezone.

Najbolji strijelac ekipe Reala je Cristiano Ronaldo sa 19 pogodaka, dok je kod Valencije najbolji strijelac El Haddadi koji je postigao 6 golova. Od njega su više golova dali čak 6 igrača Reala uz Cristiana.

Posljednjih 4 međusobnih mečevi: Real Madrid - Valencia

22.02.2017. Valencia - Real Madrid 2 : 1
08.05.2016. Real Madrid - Valencia 3 : 2
03.01.2016. Valencia - Real Madrid 2 : 2
09.05.2015. Real Madrid - Valencia 2 : 2

Najava ligaške utakmice: Real Madrid - Valencia | Sutra 16:15 sati na Santiago Bernabeu