Morata na diplomatski način "spustio" španskim novinarima


Španski napadač iz redova Real Madrida Alvaro Morata na sjajan je način odgovorio novinarima koji ga uporno u posljednjim mjesecima povezuju sa odlaskom u Chelsea. Morata ne igra mnogo u Real Madridu otkad se vratio na Santiago Bernabeu stadion prošlog ljeta, pa mnogi smatraju da nije zadovoljan i da namjerava napustiti Kraljevski tim na kraju sezone.

On je sinoć postigao hat-trick u pobjedi svog tima u gostima kod Leganesa sa 4:2 u okviru španske La Lige, a nakon meča mediji su ga pitali o eventualnom kontaktu sa bivšim trenerom Juventusa Antoniom Conteom koji ga navodno želi dovesti u Chelsea. Moratin odgovor je bio sjajan.

"Ako me Conte još uvijek zove, onda vjerovatno ima moj stari broj mobitela, jer nijedan poziv nije došao do mene. On nema moj novi broj mobitela. Osjećam se dobro u Real Madridu i to je važna stvar. Postižem golove, osjećam se važnim članom ekipe i moram nastaviti to da održavam. Ne mogu misliti o narednoj sezoni kad nam tek slijedi najvažniji period u ovoj sezoni. Sada nam slijedi težak niz utakmica, ali moramo pokušati osvojiti sve moguće", rekao je Morata.