Ogorčeni predsjednik Malage, Šeik Abdullah Al-Thani je na svom Twitter profilu postavio objavu protiv Barcelone. On je nazvao Brcelonu šljamom Katalonije.


Španski mediji prenose kako je Šeik Abdullah bio ogorčen izjavom trenera Barcelone Luisa Enriquea koji je izjavio da ne vjeruje Malagi u zadnjem kolu protiv Real Madrida.

Već je poznato da će se Real Madrid i Barcelona boriti za titulu La Lige do posljednjeg kola, a Luis Enrique smatra da ekipa Malage neće se previše truditi jer njih vodi bivši igrač Real Madrida, Michel.

"Katalonski šljam neće osjetiti slast titule La Lige nakon svojih laži o Michelu", napisao je na svome Twitteru predsjednik Malage, Šeik Abdullah Al-Thani.
"Katalonski šljam neće osjetiti slast titule La Lige nakon svojih laži o Michelu"
Mnogi mediji već smatraju da je Šeik najavio poraz svoje ekipe protiv Real Madrida. Tako to ide u Barceloni kad samo razmišljaju o Realu i njihovim utakmicama, a ne misle na svoje utakmice.

Teško im je podnijeti poraz protiv Malage i bivšeg igrača Real Madrida, Michela. Ukolko Real Madrid želi da osvoji titulu morat će pobjediti sve utakmice i imaju pravo na remi protiv Celte, u zaostaloj utakmici.
Bivši igrač Real Madrida Michel smatra da će Real osvojiti ligu bez njihove pomoći
Mnogi vjeruju da će osvajač titule La Lige tek znati u posljednjem kolu, ali svašta je moguće do kraja. Ima tu još šest utakmica za Real Madrid.