Liverpool želio dovesti mladog fudbalera Real Madrida

Britanski "The Independent" prenosi iznenađujuču priču o tome kako je Jurgen Klopp, trener Liverpoola pokušao da angažuje mladog fudbalera kraljevskog kluba.


Poznato je da je Liverpool u potrazi za fudbalerom koji bi pojačao konkureciju u ofanzivnom dijelu veznog reda. Spominju su Julian Brandt, Quincy Promes i mnogi drugi, a često je u vezi sa prelaskom na Anfield dovođen i fudbaler madridskog Reala James Rodriguez.

Kolumbijac je na izlaznim vratima Santiago Brenabeua, ali Liverpool je izgleda imao planova za drugog igrača Reala. Naime, kako mediji u Španiji pišu, Real je odbio ponudu Liverpoola za usluge talentovanog Marca Asensija.

Ovaj mladi fudbaler je ubrzo izrastao u veliku nadu španskog fudbala ali i Galaktikosa. Zidane ima puno povjerenje u njega, to je dokazao i tako što ga je u 13 navrata uvrstio u startnih 11, a daleko češće mu je priliku davao i sa klupe.

Mediji nisu brujali o nekom pretjeranom intersovanju Jurgena Kloppa za njegove usluge, ali izgelda da je Nijemac imao velike planove za mladog Asensija, kako je Realu za njegove usluge ponudio čak 50 miliona eura!

Da Real u Asensiju vidi veliku budućnost dokazuje i činjenica da su odbili tu više nego dobru ponudu Liverpoola. Dakle, Asensio je u planovima ne samo Zidanea, već i predsjednika kluba Florentina Pereza, te nema sumnje da će vremenom izrastati u jednog od najbitnijih igrača madridskog kluba.

Ovo je dokaz da Marco Asensio nema cijenu i da nije na prodaju.