De Gea može u Real, ali u zamjenu za dvojicu igrača

David de Gea se ponovo povezuje sa prelaskom u Real Madrid nakon što je prije nekoliko godina u posljednjim sekundama propao njegov prelazak u kraljevski klub. 


Real Madrid i Manchester United su dogovorili transfer De Gee, ali je on propao jer se pojavilo problema sa papirologijom. Iako je španski golman već spakovao kofere za Madrid na kraju je bio primoran da ostane u Manchesteru i produži svoj ugovor sa Crvenim đavolima.

Međutim, čini se da bi ovo ljet moglo biti u znaku De Gee. Interes za ovog golmana ponovo je pokazao Real Madrid koji ovaj put želi navrijeme završiti posao. Njegov transfer mogao bi koštati oko 60 miliona funti, no Jose Mourinho ima drugačije planove.

Naime, portugalski stručnjak je spreman da pusti De Geu na Santiago Bernabeu, ali pod uslovom da Real na Old Trafford pošalje dvojicu igrača. Prvobitno je Mourinho želio Moratu, no sada je pokazao interes i za Varanea. U tom slučaju De Gea bi otišao u Real, te bi United morao platiti još 20 miliona funti za Moratu i Varanea.