Atletico Madrid se snašao kako da ne proda igrača Realu


Već par dana kruže priče da je lukavi Florentino Perez našao način da zada nezgodan udarac velikom gradskom rivalu. Naime, Real je spremio ponudu za Thea Hernandeza, lijevog beka Atletica, koji je na pozajmici u Deportivo Alavesu.

Naravno, uprava Atletica Madrida ne bi stavila ponudu kraljevskog kluba ni na razmatranje, ali ovoga puta ruke su im vezane. Real je navodno spreman da plati klauzulu od 24 miliona eura za 19-godišnjeg defanzivca, a vjeruje se da mladi Hernandez ne bi imao ništa protiv prelaska u Real.

Ipak, slamku spasa za Atletico ponudio je Liverpool. Naime, Jurgen Klopp je također zainteresovan za mladog Francuza, a poput Reala spreman je i da ponudi 24 miliona eura za njegove usluge i tako veže ruke Atleticu, ali i Realu, kako bi u tom slučaju Redsi imali prednost, zbog pakta između madridskih klubova, koji im ne dozvoljava da posluju.

Perez je to lukavo pokušao da zaobiđe, ali se pojavio Klopp, koji je riješio da pitanje lijevog beka riješi talenovanim francuskim fudbalerom, koji je oduševio svojim igrama u dresu Deportivo Alavesa ove sezone.