Real spriječio izdaju: Isco ne može u Barcelonu


Španski veznjak Isco neće moći da potpiše ugovor s Barcelonom. Igrač Real Madrida glavna je tema u Španiji prethodnih dana, jer je navodno trebao dres Kraljeva zamijeniti Barceloninim. Ovaj 25-godišnji fudbaler dobija jako malu minutažu.

Ne pada mu na kraj pameti da i dalje grije klupu kod Zinedinea Zidanea, te se odlučio na odlazak. Barcelona je bila prva opcija, ali je Real na zanimljiv način spriječio veliku izdaju i prelazak u redove najvećeg rivala.

Mundo Deportivo tvrdi kako Isco u svom ugovoru ima anti-Barca klauzulu, koja mu ne dozvoljava da obuče dres katalonskog velikana. Kraljevi s većinom fudbalera potpisuju ovakve ugovore. Veliki broj njih je s ovom klauzulom i to im zabranjuje da obuku dres tima s Nou Campa.

Ipak, Isco bi i bez Barce mogao napraviti veliki transfer. Za njegove usluge je zainteresovan Manchester City i odlazak u Premiership je za sada mnogo izglednija opcija.

Ove sezone Isco je uglavnom šansu za igru dobijao s klupe. Odigrao je 17 utakmica u Primeri, a postigao je pet golova uz pet asistencija.