Niko nije terorisao Valenciju kao Cristiano Ronaldo


Za nešto više od sat počinje duel između Valencije i Real Madrida, riječ je o zaostaloj ligaškoj utakmici koja je trebalo da se odigra još krajem prošle godine, ali je odgođena zbog obaveza Kraljevskog kluba na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Trener domaćih Voro Gonzalez ima više kadrovskih problema od svog kolege Zinedinea Zidanea, Španac neće moći da računa na Martina Montoyu, Santija Minu i Rodriga zbog povreda, dok je kod Reala van stoja samo Danilo.

Obje ekipe dočekuju duel na Mestalli u relativno dobrom raspoloženju, Valencija je prije tri dana na svom stadionu savladala Bilbao sa 2:0, dok je Real dan ranije na svom Santiago Bernabeu pobjedio Espanyol istim rezultatom.

Bez obzira na konačan ishod, Kraljevski klub će ostati lider na tabeli španske Primere, ali nema nikakve sumnje da će svim silama ići na pobjedu koja bi bila veliki korak ka tituli.

Cristijano Ronaldo je posebno inspirisan kada igra protiv Valencije, na posljednjih sedam utakmica protivSlijepih miševa postigao je isto toliko golova.

Utakmica na Mestalli počine od 18:45 sati. Prijenos utakmice bit će na SK1.