"Pritisak se javlja kada stvari ne idu dobro. Kad si trener Milana ili Reala, pritisak je često neizdrživ i morate imati konjske živce da ne puknete. U Bayernu je puno mirnije." Carlo Ancelotti je jedan od najvećih trenera današnjice i nije tajna da izrazito cijeni Realovog i hrvatskog veznjaka Luku Modrića. Međutim, Ancelotti nije mogao sa sigurnošću potvrditi da bi Modrić našao mjesto u idealnoj momčadi igrača koje je trenirao.


"Trenirao sam doista velike nogometaše. Počnemo li od golmana, već mi je jasno da se ne mogu odlučiti. Imao sam u rukama Buffona, Van der Sara, Casillasa, sada i Neuera, ne bih se mogao odlučiti ni za jednoga. Tako je i s igračima u polju, ali Luka Modrić je svakako jedan od najboljih veznih igrača u svijetu," rekao je Carlo Ancelotti u razgovoru Jutarnjem listu pa se osvrnuo na potrebu igrača poput Modrića u Bayernu.

"Bayern ima jako dobrih igrača, naš vezni red je OK. Već sam rekao da je Modrić jedan od najboljih igrača te vrste na svijetu, on je sjajan spoj tehničkih mogućnosti, snalaženja u prostoru gdje se igra i personalnosti, koju je izgradio posljednjih godina. U tom je smislu jako napredovao. Uz to je vrlo ugodan dečko, drag, pristupačan..."

Dotaknuo se talijanski stručnjak i Europskog prvenstva. I Ancelotti se, kao i mnogi drugi, složio da je Hrvatska prerano napustila natjecanje i da je trebala otići dalje od Portugala.

"Svi smo više očekivali od Hrvatske. Nisam sumnjao u pobjedu Hrvatske nad Portugalom, no pokazalo se da sam loš prognozer. Ta utakmica bila je pravi ‘karambol’, no, iznenađujući poraz bolje momčadi na ovakvim je turnirima uobičajena pojava. Iako je Portugal osvojio naslov europskog prvaka, nije nas oduševio, a Hrvatska je trebala bolje završiti nego što je završila."

Od Bayerna se ove sezone uz domaći naslov očekuje i osvajanje Lige prvaka. Talijanski je stručnjak priznao da mu je u domaćem prvenstvu najviše muke zadao hrvatski trener Niko Kovač sa svojim Eintrachtom, a onda je otkrio svoje favorite za najprestižniji trofej u Europi.

"Niko je odličan stručnjak, u Eintrachtu je složio vrlo dobar sastav, iznenađujuće dobro stoje na tablici. Kovač vrlo dobro igra defenzivu, dobar je taktičar, uspijeva iz igrača izvući najbolje. Da, s njim sam imao najviše problema."

"Barcelona, Real Madrid i Atletico, zatim Manchester City, Juventus, Paris St. Germaine i Bayern. Najvažnije je u kakvoj je formi momčad u ožujku i travnju, kada se igraju četvrtfinalne i polufinalne utakmice. Tada je najvažnije biti u top-formi i da vam je što manje igrača ozlijeđeno. To je ključ za osvajanje trofeja. Ali, ako vam se dogodi, kao Realu, da je morao puno utakmica igrati bez Modrića, to je nenadoknadivi hendikep," rekao je Ancelotti pa usporedio način rada u Njemačkoj s onima u ostalim zemljama liga petice.

"Pritisak se javlja kada stvari ne idu dobro, a nema kluba na svijetu kojemu uvijek ide dobro. Ali, kada se gleda ukupni pritisak, onaj koji potenciraju javnost, mediji i navijači, tu su Italija i Španjolska šampioni. Više vas stišću nego u Engleskoj, Njemačkoj ili Francuskoj. Kad si trener Milana ili Reala, pritisak je često neizdrživ i morate imati konjske živce  da ne puknete.  U Bayernu je puno mirnije od Milana i Madrida, gdje se histerizira već nakon prvog slabog rezultata."

Na kraju kraju je Ancelotti ponudio savjet Dinamu koji ima jednu od najboljih omladinskih škola na svijetu.

"S mladim igračima stvari nisu jednostavne, koliko znam, u Dinamu je to ponekad problem. Trener mora biti strpljiv, ali ne samo trener, već i klub, ne smije se žuriti i u celofan zapakirati i talent i slabosti, samo da bi što skuplje prodao. Nije jednostavno stvarati mlade igrače, ne mogu sazrijeti preko noći, a menadžerima se uvijek žuri," zaključio je Carlo Ancelotti.