Zidane: Pokušali smo da dovedemo Pogbu

Trener Real Madrida Zinedin Zidan priznao je da je klub tokom ljeta pokušao da angažuje Pola Pogbu.


Pogba je ovog ljeta iz Juventusa prešao u Mančester junajted za 105 miliona evra i tako postao najskuplji fudbaler svijeta.

“Bilo je razgovora, pokušali smo da ga dovedemo. Ali, nismo uspjeli”, rekao je Zidan za francuske medije.

Neki izvori tvrde da je zapelo oko obeštećenja Juventusu, drugi da su zahtjevi Mina Rajole bili preveliki i da Real nije mogao da naruši platnu strukturu kluba.

Tek, kada je Pogba izmakao, oni praktično, osim povratka Morate nisu učinili ništa.

“Vratila su nam se trojica igrača, Asensio, Morata i Koentrao. Ideja je bila da bude pokriveni na svim pozicijama, Koentrao konkuriše Marselu, Morata Benzemi, a Asensio može da igra na Cristijanovom mestu”, dodaje Francuz.

Greška je ipak napravljena.

“Za Cazemirovu poziciju nemamo zamjenu, imali smo Ljorentea, ali smo ga pustili u Alaveš na kaljenje, kako bi sticao iskustvo. Od njega Real dosta očekuje”.

I tu je red na kritičare.

Brazilac je kod Zidana postao čovek od povjerenja, a sve češće se ispostavlja da nema alternativu.

Naime, podatak da je Real remizirao u mečevima sa Viljarealom, Las Palmasom, Dortmundom i Eibarom kada Brazlac nije igrao brine navijače.

S obzirom na suspenziju, na tržište ne mogu da se oslone, to jeste teško će mu naći zamjenu, a pomenuti Ljorente je na pozajmici do narednog ljeta.

Sa druge strane postoji teorija po kojoj Real ne pobjeđuje jer Ronaldo ne pravi razliku kao u prošlim sezonama. Naime, Portugalac je propustio pripreme zbog povrede, nije više mlad, duže se oporavlja, i kada on nije na svom nivou, sve je teže.

Pogledajte sliku https://flii.by/file/wit6jj72waf/

Objavi komentar

0 Primjedbe