Želi u Bacelonu, a traži ga Real Madrid

Jedan od najtalentovanijih fudbalera na svijetu nedavno je izjavio da će jednog dana igrati u Kataloniji, sada se javlja mogućnost da zaigra za Real.


Prošle sezone je zaludeo mnoge evropske klubove svojim partijama u francuskoj Ligi 1. Bilo je jasno da će tokom ljeta biti prava pomama za njim, na kraju su se stvari odvile malo i neočekivano.

Borussia Dortmund je bila najbrža, dogovorila se sa Renom i otkupila ugovor mladog Ousmane Dembelea.

Bilo je priče da bi mogao da završi u Barceloni, ali je njemački klub bio brži i konkretniji, no prema riječima mladog fudbalera jasno je da bi jednog dana volio da zaigra u redovima "Blaugrane".

Ipak, prema najnovijim informacijama planove Barci, samom fudbaleru a i Borussiji mogao bi da pokvari aktuelni prvak Evrope, ekipa Real Madrida.

"Kraljevski" klub je navodno vrlo zainteresovan da angažuje mladog Francuza koji je ove sezone na 10 nastupa u svim takmičenjima za "Milionere" upisao jedan pogodak.

Kako Real ima zabranu tranfera, tačnije registrovanja igrača za naredna dva prelazna roka, vjeruje se da bi uprava kluba mogla da se posluži Barceloninim primjerom.

Podsjetimo, Barca je svojevremeno bila pod istom zabranom, ali su jedan rok prije isteka kazne angažovali Vidala i Ardu Turana, koji su tako čekali nekoliko mjeseci da bi dobili priliku da zaigraju za Barcelonu.

Real bi sada mogao da uradi nešto slično, s tim što bi u slučaju da ga angažuju, Dembelea poslali na pozajmicu dok im zabrana ne istekne.

Dakle, već narednog ljeta bi Madriđani mogli da krenu u "akciju Dembele", a igrač bi najvjerovatnije ostao na "Signal Iduna Parku" sve dok Realu ne istekne zabrana.

Objavi komentar

0 Primjedbe