Prema navodima s Otoka od strane Daily Stara, izgleda da je Ronaldo obznanio svoja potraživanja predsjedniku Real Madrida oko svoje plaće u novom ugovoru.

Ronaldo je rekao upravi Real kako traži plaći od 1,35 milijuna funti na mjesec kod svog novog ugovora.

Nakon finala Lige Prvaka, vidjelo se da nešto štima na realciji Ronalda i uprave Real Madrida.

A i sam Ronaldo se ponio dosta nesportski prema svojim suigračima jer je deset minuta nakon osvajanja Lige Prvaka ponovno sebe stavio u pravi plan s pričom oko transfera jer nije mogao napraviti značajniji utjecaj na utakmici.

Rekao je kako mu je bilo jako lijepo igrati za Real Madrid... Takav igrač, s tolikom popularnosti i tolikim izjavama ne smije si dopustiti takve stvari, da bi se poslije izvlačio kako su se njegove riječi krivo shvatile.

El Confidencial navodi kako je Ronaldov agent Jorge Mendes spreman pregovarati s Realom oko novog ugovora, koji bi na godišnjoj bazi trebao iznositi 70 milijuna funti prije oporezivanja.

Ronaldo trenutno zarađuje 350 tisuća funti na tjednoj bazi, što prema nekim izvorima ispadanja manje nego što zarađuje Gareth Bale.

Igrač PSG-a Neymar na tjednoj bazi zarađuje 619 tisuća funti, a napadač Barcelone, Leo Messi ima novi ugovor od 673 tisuće funti po tjednu.

I isti ti izvori navode kako će Ronaldo morati platiti španjolskim poreznim vlastima oko 17 milijuna funti kako bi izbjegao daljnje tužbe.

"On želi prestići Neymara i biti blizu Messija u pogledu svoje plaće." - rekao je Sky-ov stručnjak za LaLigu Guillem Balague.

 "Prošlog mjeseca, Real Madrid je Ronaldu ponudio plaći na godišnjoj bazi od 26-29 milijuna eura."

 "To je bilo ispunjenje obećanja od strane predsjednika Real Madrida, koje je dao Ronaldu prije otprilike godinu dana oko obnove nejgovog ugovora."

Pošto je optužen za utaju poreza, Ronaldo želi veću podršku Kluba u tom slučaju, a samim ti im financijsku pomoć.

Ove sezone u pgoledu svih natjecanja bivši igrač Manchester Uniteda upisao je 44 utakmice i jednako toliko golova.