Ronaldo ima loše brojke u prvenstvu, ali u Ligi prvaka je nezaustavljiv, Zidane tvrdi: U finalu će biti na 120%!


Iako je odigrao odličnu sezonu za standarde većine nogometaša, portugalski reprezentativac nije bio ni blizu svojih standarda zabijanja.

Real Madrid ovu ligašku sezonu zatvorio utakmicom protiv Villarreala, a Cristiano Ronaldo je dao 26 golova, otkako se priključio kraljevskom klubu 2009. godine, samo je prošle godine dao manje (25). Međutim, Ronaldo je ove godine igrao i najmanje od dolaska u Primeru.

Bez obzira na to, minutaža nije dovoljno drastično smanjena kao što su smanjeni njegovi golovi. Brojka pogodaka ove sezone ne može se mjeriti s onom od prije tri godine, kad je u Primeri zabio 48 golova, a izuzev posljednje dvije sezone jedina usporediva je njegova prva sezona u Madridu, 2009./10.

Ronaldo, inače poznat po odličnim golovima van šesnaesterca, ove sezone nije zabio niti jedan takav. Kad usporedimo to s 2009./10., ova statistika izgleda poput anomalije, jer je tad gotovo petina njegovih pogodaka bila van tog područja.

Naravno, to znači kako Ronaldo nije zabio nijedan slobodan udarac u cijeloj ligaškoj sezoni, što mu se pogađate - dogodilo prvi put.

Dok je redovno imao pogrdan nadimak suparničkih navijača "Penaldo", 33-godišnji napadač ove sezone zabio je tek tri jedanaesterca.

I iako se uvijek smatrao ambideksterom, Ronaldo je ove sezone zabio 56% svojih golova desnom nogom, a zabilježio je samo pet golova glavom.

Te crne statistike ga međutim neće spriječiti protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka, barem tako smatra njegov trener.

"Cristiano je u dobroj formi, spreman za finale, bit će na 120%", izjavio je Zinedine Zidane.

U prilog izjavi Realove legende ide Ronaldova ovosezonska statistika u Ligi prvaka.

Portugalac je zabio 15 golova u tek 12 utakmica, te će biti glavni fokus Liverpoolove obrane.

Objavi komentar

0 Primjedbe