Sergio Ramos bio je tragičar Reala u 3:2 porazu kod Seville u kojem je prvo promašio penal, a onda i zabio autogol. 

Na kraju se barem djelomice iskupio uspješno izvedenim jedanaestercem u petoj minuti sudačke nadoknade, no njega je - odbio proslaviti! Tom je gestom iskazao poštovanje prema klubu iz kojeg je potekao i došao na Santiago Bernabeuu davne 2005. godine.

A zanimljivo je da on nije niti trebao izvesti prvi penal, koji je neslavno promašio u 58. minuti pogodivši gredu, jer ga je mladi Dani Ceballos molio da ga prepusti njemu zbog - mržnje prema Sevilli!

No, Ramos nije mogao odoljeti prilici da izvede jedanaesterac u jednoj od rijetkih utakmica u kojoj je izostao Ronaldo, no njegov uspjeh je na kraju bio - polovičan... A da je pustio Ceballosa, Real bi možda došao barem do boda, a možda na kraju i pobjede, pa zaostatak za drugoplasiranim Atleticom ne bi bio teško dohvatljiva tri boda u posljednja dva kola.

Poslije utakmice, svi su se pitali je li odluka da gotovo cijela prva momčad ostane u Madridu bila ispravna, a Zidane je odlučno branio svoj izbor:

"Ovo je momčad koja je mogla do pobjede bez velike pompe, nije mi žao što sam im dao priliku i ne krivim ih ni za što. Ipak su u drugom dijelu postigli dva gola", započeo je Zidane i dodao:

"Razočarani smo, ali ovaj poraz neće imati odraz na naše nastupe do kraja sezone. A nije bilo lako ovdje igrati, kao i uvijek!"