Kapiten je odigrao 554 utakmica u 13 sezona sa Real Madridom.

Sergio Ramos napunio je 32 godine i već je među legendama Real Madrida. Kapiten igra svoju trinaestu sezonu u klubu, gdje ima spektakularan rekord od 18 naslova: 3 naslova Lige prvaka, 3 Svjetska klupska prvenstva, 3 UEFA Superkupa, 4 La Lige, 2 Copa Del Rey i 3 španjolski Superkup. 

Ove sezone branič je zauzeo mjesto među 10 igrača koji su najviše odigrali utakmica u povijesti Real Madrida (554) i nastavio je pokazivati svoju ofenzivnu sposobnost. Već je postigao 72 gola za bijele, a među njima se ističu i neki povijesni kao što su oni postignuti u finalu dvaju Liga prvaka protiv Atlética, finalu Svjetskog klupskog prvenstva 2014. ili trećem europskom Superskupu. 

Tijekom svog vremena kao kapiten, postao je četvrti igrač u Real Madridu osvojivši Europski kup dva puta nakon Migueal Muñoza, Zárraga i Sanchísa. Ramos, rođen 30. ožujka/marta 1986. godine u Camasu (Sevilla), također je doživio zlatno doba španjolske reprezentacije, gdje je osvojio Svjetsko prvenstvo i dva europska prvenstva, gdje je i drugi igrač sa najviše nastupa.