Real Madrid će pokušati sve kako bi doveli Neymara, a ko će mu pomoći na tom putu?

Nejmar će ponovo preko ljeta biti tema broj 1.

Brazilski fudbaler je trenutno povrijeđen, moguće je da ove sezone više neće ni igrati, spremaće se za Svjetsko prvenstvo, a već prije takmičenja u Rusiji bi moglo da bude riješeno pitanje njegove budućnosti.

Real Madrid je u velikom naletu na Neymara, pokušaće sve kako bi ga doveli u klub. Ko su agenti koji će pomoći Real Madridu? Kao "agenti", odnosno ljudi koji bi mogli da imaju značajan uticaj na ovaj transfer, javljaju se fudbaleri Real Madrida, Casemiro i Marcelo, fudbaleri koji su saigrači u reprezentaciji Brazila zajedno sa Neymarom.

Marcelo je navodno već rekao Neymaru da će biti dočekan raširenih ruku od strane svih saigrača ukoliko se odluči da dođe. Suma od 400 miliona eura se spominje kao suma koju bi aktuelni šampion Evrope morao da plati Parižanima, a kako bi Real Madrid mogao da dođe do njih već smo vam pisali o tome.

Nike je također neko ko bi mogao da podstakne Real Madrid, neko ko bi mogao da pruži tu finansijsku injekciju. Oni su sponzori Neymaru, imaju uticaja na njega. Sa druge strane, Neymarov otac je istakao prije par dana da će PSG teško prodati brazilsku zvijezdu i da Real mora dobro da se namuči kako bi ga doveo u svoje redove.

Dakle, Svjetsko prvenstvo počinje 14. juna, da li će Real završiti posao do tada?