Jose Antonio Reyes je rođen 1. septembra 1983. godine, uglavnom je tokom svoje karijere igrao kao lijevi krilni igrač, a trenutno nastupa za Cordobu.

Reyes je bio povezan s Real Madridom zajedno sa suigračem iz Arsenala, Cescom Fàbregasom u ljeto 2006. kada je predsjednički kandidat Arturo Baldasano tvrdio kako će ga dovesti ako bude izabran.

Nakon što su dvije službene izjave o Arsenalovoj internetskoj stranici odbijale medijska izvješća o nesretnosti, navodni citati Reyesa u španjolskom tisku proturječili su njegovim odbijenima. Ovo je testiralo strpljenje Wengera, koji je ljutito reagirao na pokušaje Real Madrida da uznemirava svog igrača, sugerirajući kako nije prvi put da je Real Madrid koristio medije i agente u Španjolskoj kao taktiku destabiliziranja; nedugo prije zatvaranja proljetnog transfera na ljeto 2006., timovi su se složili da će ga zamijeniti za brazilskog internacionalca Júlia Baptistu.

Reyes je svoj prvi pogodak za Real Madrid postigao 17. rujna 2006., iz slobodnjaka protiv Real Sociedada , u 2-0 domaćoj pobjedi. Posljednji dan sezone, fokus je bio na uskoro odlazak legendi Davida Beckhama i Roberta Carlosa.

17. juna 2007. godine, Real Madrid je uspio u posljednjem kolu da osvoji titule La Lige u pobjedi protiv Mallorce nakon što su gubili do 65. minute.

Bili su izjednačeni bodovno sa Barcelonom uoči utakmice, ali kraljevski klub je imao bolji međusoban omjer jer su jednu utakmicu pobijedili 2-0, a u drugoj su odigrali 3-3.

Barselona je pobijedila Gimnastic sa rezultatom 1-5 i sve su bili bliži titulu, jer su bijeli gubili 1-0 sve dok u 65. minutu nije ušao José Antonio Reyes.

Samo dva minuta nakon što je bio na terenu, on je iskoristio pas Higuaina i postigao gol za izjednačenje. Mahamadou Diarra je ubrzo postigao gol glavom i doveo Real Madrid do prednosti i korak bliže tituli, a pobjedu i titulu je potvrdio igrač koji je donio preokret Jose Antonio Reyes koji je postigao drugi gol na utakmici i tako postavio konačnih 3-1 za Real Madrid.

Reyes je postao heroj i sve kamere su ga tražile nakon posljednjeg zvižduka.

"Imao sam stvarno lošije vrijeme (ove sezone), ali u najvažnijom scenariju sam bio kako treba. To je ono o čemu sam sanjao, ne mogu ništa više da pričam. To su dva najvažnija gola moje karijere", rekao je Jose Antonio Reyes nakon utakmice.

Bila je to utakmica koja se nikad neće zaboraviti. Pogledajte doživljaj utakmice...