Neymar je glavni cilj Real Madrida ovog ljeta, a klub i dalje ostaje očekivati ​​da će od igrača i njegovog oca doći do kretanja od Pariza Saint-Germaina na kraju sezone.

Tako se i njegov otac složio s zvaničnicima španskog kluba u Parizu kada su se u decembru sastali na gala večeri za Zlatnu loptu koja je dodeljena Cristianu Ronaldu.

"Biti u Real Madridu dovela bi Neymara u bolju šansu da osvoji Zlatnu loptu", rekao je Florentino Perez te noći.

"Real Madrid je klub koji ima odlične igrače i daje ono što im treba."

Neymar je na trećem mjestu izglasan, iza Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Dvije godine ranije, na istom događaju je održan još jedan sastanak, samo u Cirihu u januaru 2016. godine, kada je Neymarov otac rekao predstavnicima Real Madrida da je njegov sin želio da napusti Barcelonu i bio otvoren za ponude.

Dobio je ponude Real Madrida, Manchester Cityja i PSG-a, ali je završio obnavljanje ugovora sa Barcelonom, a godinu dana kasnije otputovao je u Pariz.

Ponašanje stariješine Neymara je veoma slično ovom prilikom. Njegov sin zna da je greška što je potpisao za PSG.

Dosta je igrao u manjoj ligi kao što je francuska liga 1, a on se ne bavi sa svojim saigračima, posebno sa grupom Argentinaca (Angel Di Maria, Javier Pastore i Giovani Lo Celso) i njegovom štrajkačkom partnerom Edinsonom Cavanijem.

Neymar želi da ode sada uprkos svom ugovoru koji traje do 2022. godine, a on zna gdje želi: Real Madrid.

"Mogu garantovati da ugovor Neymara nema klauzulu o oslobađanju, da ide u Madrid ili bilo gdje drugo", insistirao je Marcos Motta, advokat koji je zastupao Neymara u januaru.

Međutim, Real Madrid vjeruje da, dok Ligue 1 ne prihvata klauzule za oslobađanje u ugovore igrača, u ugovoru je potpisan ugovor koji je potpisao tokom ljeta.

Oni vjeruju da postoji dogovor koji bi omogućio Neymaru da napusti ako u ljeto 2019. klub plati istih 222 miliona eura kao što je PSG platio Barceloni.

I Real Madrid i igrač žele da pređu taj dogovor na ovo ljeto, a 26-godišnjak počinje da osjeća da se u žurbi igra na najvišem nivou na vrhuncu svoje karijere.

Sada je već deset godina dominacije za Messija i Ronalda, a Neymar zna da može postići najviše u Madridu, gdje su očajni da ne propuste drugu priliku nakon što su Kylianu Mbappeu prošlog jleta dozvolili da ode u Pariz.

U kancelarijama Real Madrida planiraju dva moguća scenarija, u kojima Neymar završava ljeto u bijelom dresu, a drugi bez njega.

Naknada od 300 miliona eura dodijeljena je u ugovoru, nešto što oni mogu da plate, posebno s obzirom na to da imaju neto dobit od 13 miliona eura od svojih transfera i prodaje u protekle četiri sezone, u kojima su osvojili tri titule Lige prvaka.

Real Madrid spašava neko vrijeme i može računati na više prihoda s prodajom poput Garetha Balea, Karima Benzema i drugih igrača koji će biti na prodaju.

Ako Neymar ne dođe, klub i dalje planira da dovede velika pojačanja i tako što će trošiti 300 miliona eura za dva ili tri igrača iz svijeta koji će igrati zajedno sa Ronaldom.

Ključne ciljeve su one koje je MARCA ukazala tokom proteklih nekoliko mjeseci, iako je sporazum za Eden Hazarda vjerovatniji nego za Harryja Kanea, a Robert Lewandowski također ima viši prioritet od Mauro Icardija.

David de Gea je visoko na listi želja, iako Jose Mourinho ne želi da mu dozvoli da ode i koštao bi 100 miliona eura, a Karlo Letica je dugoročna alternativa.

U svakom slučaju, prioritet je Neymar i sve dok postoji mogućnost da ga potpiše Real Madrid neće napraviti potez za bilo kojeg drugog napadača, mada bi normalno ostvarili početni kontakt sa predstavnicima mete.

Iste je situacija da se klub našao prije dvije godine, samo ovaj put se mora pamtiti da će ovog ljeta biti Svetsko prvenstvo i, kao i svi veliki klubovi, oni su na razgledavanju.

2014. godine došlo je do potpisivanja zvijezda takmičenja, kolumbijskog Jamesa Rodrigueza.

U međuvremenu, Neymar ostaje u Rio de Janeiru, oporavio se od operacije, nedavno je održao razgovore s predsjednikom PSG-a, Naserom Al Khelaifijem i sportskim direktorom Henriqueom Anterom, iako klub tvrdi da je uvijek planiran Brazilac kod njih i da nema nikakve veze s špekulacijama.

Ono što je jasno je da je PSG nervozan zbog neprekidnih glasina koje povezuju klub sa potezom, kao što ga je prošle godine okružio prije nego što je napustio Barcelonu i pogotovo sad nakon što je PSG ispao od Real Madrida u osmini finala Lige prvaka

"Pitam Neymara da ostane", rekao je njegovom bliskom prijatelju i sunarodniku Marquinhosu nakon tog gubitka.

"Vrijeme je da saznamo kao tim i potrebno je da imamo povjerenje u ovaj projekat."

Al-Khelaifi je oduvijek bio protiv takvog odlaska iz kluba, insistirajući na tome da više neće ići.

"Neyjmar neće ići u Madrid, 2000 %" su njegove riječi jedne prilike.

Nije pitanje novca, više pitanje države, s obzirom da je šeik Katara Tamim bin Hamad Al Thani, pravi vlasnik PSG-a, izdao uputstva da čak ni ne pregovara o prodaji.

U pitanju je slika i ponos Katara i ne bi dozvolili da se takva poruka slabosti isprazni, bez obzira koliko je Brazilac pokušao da napusti klub.

S obzirom da će Neymar morati da ubijedi svoj klub ako ode, izgleda komplikovano da može završiti u Madridu onako kako on želi.

Ništa nije isključeno, pogotovo imajući u vidu da u Neymarovom svijetu ništa nije toliko jasno koliko se čini, od kada je prošao medicinski pregled sa Real Madridom 2013. godine tad je potpisao za Barcelonu